Politie heeft nog heel wat te leren

Vanmiddag om 15:40 uur komt er een mail van de recherche Gooi en Vechtstreek:
‘In het overzicht van de branden dat u gisteren per mail hebt ontvangen, is bij het overzetten van het excel bestand een fout geslopen. Enz. …’
Oké prima, fout corrigeren is goed. Het bericht is naar alle personen gestuurd die in januari jl. in College De Brink door de politie tot burgerrechercheur zijn benoemd – echter niet in blind copy maar open en bloot cc. Al die e-mail-adressen (220!) liggen dus op straat. Direct aan de recherche een mail gestuurd ter attendering op deze hele grote stommiteit. Ongeveer een half uur later (16:05 uur) komt er weer een mail van de recherche: ‘Afzender wil bericht rectificatie intrekken.’ En wederom niet in blind copy naar alle burgerrechercheurs gestuurd, maar cc. Een minuut later (16:06 uur) komt hetzelfde bericht nogmaals, en wederom niet in blind copy. Weer wat later (16:15 uur) komt hetzelfde bericht nogmaals, en wederom niet in blind copy … Om 16:24 uur wordt het bericht nogmaals ontvangen, kennelijk nu wel in blind copy verstuurd …
Om 16:32 uur komt deze mail: De rectificatie is per abuis verzonden aan niet afgeschermde emailadressen. Wij bieden hiervoor onze verontschuldigingen aan. In de toekomst zal dit niet weer voorkomen. Namens het brandenteam, D.. van A…   .

2 gedachten over “Politie heeft nog heel wat te leren

  1. Zoveel burger-rechercheurs. Dit lijkt me toch wel de politiestaat ten top, met een heleboel ‘stillen’. Bij ons hier in Su noemen ze die mensen ‘dalla-skowtu’s’ oftewel ‘dollar-smerissen’, zij die voor een dollar mensen en zaken aangeven. Stamt nog uit de militaire periode van de jaren ’80. Was niet echt prettig leven. Nu nog de ‘kliklijnen’ uitbreiden en Syrie wordt ge-evenaard. Op iedere burger 1 ‘stille’, brrrrrrrrrr, ik krijg al rillingen. Onder het mom van veiligheid is men bereid zijn hele privacy en individuele vrijheid overboord te zetten, totdat men beseft dat de dan bereikte ‘veiligheid’ minstens net zo bedreigend is als de oorzaak waarvoor die veiligheid werd gepredikt. Nederland, let op Uw zaak.

    Oog: fout oordeel, hier wreekt zich de afstand tussen laren/blaricum en uw huidige logeeradres; gaarne verdiepen in “buurt bestuurt’: in bijv. rotterdam heeft de politie er in 2014 ruim 1,6 mln oren en ogen bij – tot ieders tevredenheid (behalve die van de crimi’s die daardoor in grotere getale worden opgepakt)

  2. Even naar de essentie, want ik denk dat veel lezers niet precies begrijpen waar het hier om gaat. Er zou dan ook wat meer bekendheid aan het BCC-veld gegeven moeten worden. Er zijn heel veel mensen die de werking ervan niet kennen. Hoe vaak krijg je niet ‘grappige’ mailtjes van vrienden/kennissen/collega’s, waar de hele santemekraam aan email-adressen in het Aan-veld gedropt is? Ik schat dat ruim de meerderheid van de mailers niet weet hoe je dat veel discreter aan kunt pakken. Juist ja, zet de adressen in het BCC-veld, dan zien de geadresseerden niet aan wie het bericht allemaal gestuurd is. En je kunt het de meesten niet kwalijk nemen…. ze zijn nooit digitaal opgevoed, hebben alles maar door ‘proberen’ en ‘voor de vuist weg’ aangeleerd… Mailprogramma’s zouden daar met een toelichtende tekst ook wel wat in kunnen helpen… Wie weet er nou dat BCC staat voor Blind Carbon Copy? Vrij vertaald ‘een anoniem kopietje’. …

Geef een reactie