Veelplegers eerder de cel in

CDA en ANWB maken zich sterk (bericht uit De Telegraaf van heden) om mensen die veelvuldig verkeersovertredingen begaan, eerder veroordeeld te krijgen tot een taak- of celstraf. En onlangs heeft een wetenschappelijke studie aangetoond dat er een duidelijk verband bestaat tussen verkeershufterigheid en de hoogte op de sociale ladder (hoe groter het inkomen en/of status, hoe hufteriger het gedrag)*. Het zal derhalve stil worden in het dorp … – zeker als ook de opvatting van Oog wordt gevolgd: niet alleen veelplegers harder aanpakken, maar ook veelpleging. Immers: het kan voor een StoepRover-babe dan wel de eerste keer (haha!) zijn dat ze maar ‘heel even’ haar koets bij de bank op de stoep zet, voor vele medeburgers is het de zoveel-duizendste keer en dus de zoveel-duizendste keer dat afbreuk wordt gedaan aan hun recht op een ordentelijke, veilige en vertrouwenwekkende openbare ruimte.
Ook het gezaghebbende Franse dagblad Le Monde heeft er een artikel aan gewijd. Dagelijkse kijkster EdW stuurde het ons op. De kop luidde: Plus on est riche, moins on a de morale, c’est prouvé.

6 gedachten over “Veelplegers eerder de cel in

 1. Je hebt helemaal gelijk Oog, maar onnodig te vragen of je het verhaal van Don Quichot kent? Bovendien kent ons land alleen papieren tijgers en geen handhavers…

 2. He Wortel wat heb jij in Blaricum te maken, ga eerst de laarders maar wat fatsoen bij brengen

  Groetjes Herman Rigter

  Oog: hoho, aan genzentrekkerij doen we hier niet

 3. BEL is toch “Blaricum En Laren”, dus mag dhr Wortel toch wel meedenken? 😉
  (hoe groter het inkomen en/of status, hoe hufteriger het gedrag)* Daar ligt het probleem!! Een bon van 50 euri’s interesseert hen totaal niet.

 4. De foto is vast niet vandaag om 8.57 uur genomen.
  Het wegdek is kletsnat en het heeft vandaag geen druppel geregend…..

Geef een reactie