Oog op Blaricum

22 maart 2012

Kan steen branden?

Filed under: 't gooi,blaricum,foto's — Oog op Blaricum @ 15:35

Zeker – door de vraag te stellen: ‘Weet je waarop je zit?’ En dan het verbaasde ‘Eh …, nee?’ te laten volgen door ‘Dit is geen loungeplek, maar een momument ter nagedachtenis van oorlogsslachtoffers.’ Daarna was er berouwvol begrip annex schaamte en direct een verplaatsing – heel goed, meiden.

3 Comments »

 1. ’t Nodigt anders wel uit hoor… Zo’n trappetje en dan die door de zon opgewarmde stenen… Maar gelukkig was daar het Opvoedkundig Oog!

  Oog: beschaving wordt onder meer gedragen door respect en door de zelfbeheersing om niet elke mogelijkheid ten eigen nutte aan te wenden – deze meiden pikten dat op (compliment), maar er zijn er velen (in tal van andere situaties) die dat niet doen

  Comment by Ron — 22 maart 2012 @ 15:48 | Beantwoorden

 2. Ik kan mij nog herinneren ,jaren geleden ,dat de oog fotograaf met zijn dochters aan de wandel was langs de Gall en Gall waar ik werkzaam was .En dat de meiden dwars door het narcissenveld liepen, vanaf het begin tot het einde.verdiend de natuur geen respect?
  Verbeter de werld,begin bij u zelf!

  Oog: twee kleuters van 5 en 7 die een variant op hét bekende kinderspelletje doen: zo snel mogelijk tussen de narcissen doorlopen zonder ze te raken; u vergelijkt appels (oorlogsmonument) met peren (wilde narcissen) en onderschrijft daarmee de tekortkoming van de vergelijking: de waarheid van de kern van de zaak raakt uit beeld

  Comment by marianne daams — 22 maart 2012 @ 16:37 | Beantwoorden

 3. Misschien moet Oog eens een dagje gaan posten bij het Nationaal Monument op de Dam? Werk aan de winkel!

  Comment by Daniel Donk — 22 maart 2012 @ 22:34 | Beantwoorden


RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Powered by WordPress.com.

%d bloggers liken dit: