Goor – of veel erger

De sloot naast het onverharde gedeelte van de Achter Capitten, ter hoogte van de (bepaald niet kleinschalige) nieuwbouw Eemnesserweg 29d is danig vervuild. Wat er allemaal in zit weten we niet, maar er zijn oranje schuimvlokken, olievlekken en een zilverkleurig vlies. Mogelijk heeft e.e.a. te maken met de aanleg van een zwembad op genoemd adres, in combinatie met vuilrestanten in de grond van de kwekerij en later de caravanstalling die hier waren. Hoe dan ook: zaaks voor de wethouder van Vervuilde Sloten om in actie te komen.

7 gedachten over “Goor – of veel erger

 1. @ oog: Wat wil je bereiken met dit topic?? Als het echt vies is ga ik er van uit dat jij de “instanties” al hebt geinformeerd.

 2. Het Oog etaleert zijn badwater?

  Oog: vanaf heden worden nietszeggende reacties beloond (…) met een ban van een maand – of twee

 3. Oog voor dat men überhaupt startte met de bouw van het huis was het water al vervuild. Wij verbaasde ons toen al hoe slecht het eruit zag, dit was denk ik al meer dan een jaar geleden. Wekelijks liepen wij hier een rondje hard.

 4. Met veengrond ziet het water wel vaker troebel En met ijzerhoudend water krijg je ook een film op het water.

 5. Bij hoge nood, in welke vorm dan ook, staat op zo’n bouwterrein altijd een dixie,
  Niet zo netjes oog, en dan de wethouder optrommelen om te ruiken…….Wat een feest voor deze heer..

  Oog: hm… 🙁

 6. Toevallig vorige week gesproken met een buurtbewoner die veel van het groen afweet, maakte me morgen omdat woef nogal graag in die sloten rondhangt :-S. De buurtbewoner wist mij te vertellen dat het te maken heeft met een hoog ijzergehalte in het grondwater – en het dus veilig zou zijn? dat hopen we dan maar…. en ook ik zou het eigenlijk wel zeker willen weten.

  Overigens fietst onze wethouder hier ook dagelijks – kwestie van aanspreken dus?

  Oog: iemand die in de buurt woont meldt:‘Die sloot is inderdaad enorm vervuild. Wij denken dat het komt door het grondwater wat zij weg hebben gepompt. Vandaar de oranje kleur. Vroeger was het namelijk heel helder en leefde er van alles in het water. Nou dat is nu zeker niet meer het geval!’

 7. Oog niet chique dat u als spiegel van Blaricum via deze weg bewoners van ons dorp onnodig ongerust maakt en desbetreffende in diskrediet brengt. Alle werkzaamheden worden volgens richtlijnen van het Waternet en de gemeente Blaricum opgevolgd en gecontroleerd. Zou het niet gepaster zijn geweest u zelf eerst goed te hebben laten informeren alvorens u uw eigen twijfelachtige conclusie profileert? Dit schetst beeldvorming. Wij hadden u als coördinerende en uitvoerende partij graag te woord gestaan, onze gegevens zijn zichtbaar aangegeven bij het project. Met vriendelijke groet, De Winter Advies & Bouwcoördinatie.

  Oog: dank u voor uw reactie waarop velen zaten te wachten; de sloot is dus (…) voor 100% gevuld met veilig en zuiver water, honden kunnen daar zonder enig gezondheidsgevaar in springen, dat de vroeger aanwezige fauna en flora verdwenen is heeft een oorzaak die u onbekend is maar die volgens u volstrekt onschuldig is, dat het door Oog genomen watermonster volstrekt ondoorzichtig is en stinkt en vettig is moet worden afgeboekt als ‘twijfelachtige conclusie’ en dat de sloot in kwestie met strobalen is afgeschermd van de sloot die daar haaks op staat heeft met dit alles niets te maken?

  als u de tekst bij de foto’s goed leest, zult u moeten opmerken dat Oog niemand in diskrediet brengt (nadrukkelijk ter redactie op gelet) noch dorpsgenoten onnodig ongerust wil maken (ja zeg!!!), maar door uw reactie doet u dat zelf wel een beetje …

  los van dit alles en grotendeels ter herhaling: de sloot in kwestie oogt (..), ruikt en voelt absoluut niet goed (dat zult u toch met ons eens zijn?) – ons bericht is en blijft bedoeld als oproep (voor gemeente en/of anderen) om daar het nodige aan te doen.

Geef een reactie