Boos – b(r)euk – bewusteloos

14:35 uur, Huizerweg: een scooterrijder irriteerde (…) zich aan een grijze auto met invalidenbordje. Toen deze vanwege de drukte even stopte (voor AH), zette de scooterrijder zijn zwarte voertuig daar dwars voor, stapte af, liep naar de bestuurdersdeur van de auto, sloeg het raampje in en beukte vervolgens de autobestuurder drie keer in het gezicht. De scooterrijder stapte weer op en reed weg, de autobestuurder (met net een stevige chemokuur achter de rug) lag bewusteloos achter zijn stuur, zijn vrouw hevig geschrokken naast hem. Omstanders en AH-medewerkers – bijzonder boos en aangedaan – hebben eerste hulp verleend, foto’s gemaakt en ook het kenteken (81D ZD1) genoteerd. De ambu kwam, maar de gewonde man hoefde niet mee. De politie heeft de zaak opgepakt.
Update 7 april 2012, 15:55 uur: scooterrijder aangehouden.

7 gedachten over “Boos – b(r)euk – bewusteloos

  1. Nou Richard, je durft na deze week in de “rechtstaat” Suriname. Überhaupt daders straffen: kunnen ze in Suriname nog een voorbeeld aan nemen 🙁

   Oog: op NOS-Journaal straatinterview in Paramaribo met uitspraken als ‘het is een moordenaarsbende’ en ‘ik wil weg uit dit land’ – iets ter overweging, heer R.?

 1. Het wordt steeds gekker! Met een beetje pech en een slimme advocaat komen dit soort types er vaak met een lichte straf vanaf vanwege hun tijdelijke ontoerekeningsvatbaarheid. Maar ik vind v dat straffen voor dit soort idioten niet hoog genoeg kunnen zijn.

 2. Gewoon van de straat en direct, niet meer vrij voor langere tijd ( ook geen afscheid nemen thuis en wachten op de rechtszitting en dat soort onzin. Als je dit soort zaken uithaalt heb je je krediet in de maatschappij al aardig opgemaakt.

 3. Het is “ergerde zich aan”.
  Een fikse straf lijkt zeker op zijn plaats, maar het is niet de advocaat die dat bepaalt. De rechter bepaalt de strafmaat, ook in geval iemand met een relatief lichte straf hier mee weg zou komen.

  Oog: dank voor het taaladvies (conform http://taaladvies.net/taal/advies/vraag/431/);
  overigens is de zin
  De rechter bepaalt de strafmaat, ook in geval iemand met een relatief lichte straf hier mee weg zou komen. niet echt duidelijk en is hiermee één woord 🙂

 4. Is de scooterrijder nog steeds niet “heengezonden”?
  Zo gaat de integratie nooit lukken als zo’n scooterrijder dit niet eens mag.
  Als de scooterrijder zegt dat hij zich schaamt dan krijgt hij een huis en een baan aangeboden door de rechtert.

Geef een reactie