Ja, een nieuw boek

De Historische Kring Blaricum (links voorzitter Joep Vos) heeft ter gelegenheid van haar dertigste verjaardag een boek uitgegeven dat is geschreven en samengesteld door hei&wei-columnist Frans Ruijter. Het eerste exemplaar van het boek zal zondag in de pauze van het feestconcert door het Byzantijns Kozakkenkoor in de Vituskerk (14:30 uur) door de auteur worden aangeboden aan HK-coryfee Adrie van Zon.

9 gedachten over “Ja, een nieuw boek

 1. Beste Frans, van harte gefeliciteerd met de presentatie van je nieuwe boek. Wanneer ik weer in Nederland ben, dan zal ik beslist een exemplaar komen ophalen. Ook m’n welgemeende felicitaties richting Historische Kring Blaricum voor het dertig-jarig lustrum plus de bijbehorende totstandkoming van dit boek, wat een geschiedkundig document voor het dorp mag worden genoemd.
  Met vriendelijke groet,

 2. @ peter; waarschijnlijk staan er in dit boek wel wat wetenswaardigheden, zoals de heer Ruijter met altijd weer “heb je nog nieuws” zich aankondigd bij dees en geen en hiermee een en ander uit de dorpsgenoten trekt….
  Weet uit ingewijde kring dat hij ‘meer dan’ zo hier en daar wel eens een praatje houd (je kan hem ook een ouwe prostituee noemen) en zich hiermee onder andere verrijkt heeft met de benodigde kennis voor het schrijven van een boek, maar dat je dit ongezien een geschiedkundig document noemt is wel erg veel koren op de molen van heer Ruijter…
  Ongetwijfeld neemt hij je dit met veel dank af..en het is hem gegunt.

  Het is in de Smederij altijd een gezelligheid als Frans met zijn verhalen even koffie of een biertje doet. Hij weet een ieder te boeien met leuk nieuws en zijn humor.

  @ Frans. Menig BN-er zou jaloers zijn op jouw status als BB-er. Ben zeer benieuwd naar je met Ruiterlijke precisie geschreven boek. Gefeliciteerd.

 3. Frans Van harte gefeliciteerd
  ik weet hoe heerlijk het is te schrijven over je dorp, zoiets geeft je veel voldoening

 4. ik ben jacob van domselaar een oude klas genoot van joep vos als hy tenminste op de capitteweg heeft gewoont en is getrouwd met een surinaamse vrouw hy was een van myn beste vrienden en elk wekend gingen wy met zyn vader voetballen kyken ik woon nu al weer meer dan 40 jaar in spanje maar heb myn jeugt van af my 8 tot myn 20 jaar in blaricum door gebracht ik weet niet of jullie het weten maar myn ouders hadden een indische uitzend keuken op de ruyschendaal 5 pas heeft renee rokebrand een bord informatie over de indische keuken by verbouwing op de ruyschendaal gevonden hoe kan ik in het bezit komen of de boeken bestellen groetjes uit spanje willen jullie meer verhalen over myn blaricumse jeugt willen horen ben ik altyd bereid om die aan jullie te vertellen groetjes uit spanje jacob

Geef een reactie