5 gedachten over “Dorpsgenoten (23)

 1. Henk van Bertus van Henk van Gerrit van den Bergh. Een begrip in Blaricum en omstreken, hier op de foto met Kim van Rosmalen. Henk werd ooit door de lezers van de Gooi en Eemlander uitgeroepen tot ondernemer van het jaar 2008. In Eemdijk noemde Henk zijn opa; “de machinedokter”. Voor Henk bestaan problemen ook niet, maar ziet hij ze als uitdagingen die altijd weer kansen bieden. Henk ga zo door.

  1. Kleine verbijzondering, Frans. De firma Van den Bergh werd in 2008 door de ombudsman van de Gooi- en Eemlander uitgeroepen tot meest klantvriendelijke bedrijf.

 2. “Opposites attrackt” zegt men hier en jullie portret komt daar aardig mee overeen.
  ‘Beauty and the Beast’ had ook gemogen als titel, wat mij betreft.

  Ja Henk, de nakomelingen van de aloude Erfgooiersfamilies vormen nou eenmaal de ontbrekende schakel tussen de hedendaagse moderne Mensch ten opzichte van de vroegere Neanderthalers. Het is hier thuis niet anders…

  Wat een mazzel voor ons soort afstammelingen dat er nog altijd leuke vrouwen zijn in deze wereld die de Blaricumse oermens -als onbeschermde soort- daadwerkelijk weten te waarderen.

  Proost!

 3. Beste Ron, klopt niet helemaal, namelijk na twee digitale stemronden,die werden georganiseerd door de ombudsman van de Gooi en Eemlander, werd de firma v.d. Bergh (Henk)door de lezers van de Gooi en Eemlander uit meerdere bedrijven uit het verschijningsgebied van dit dagblad, met glans gekozen tot de klantvriendelijkste ondernemer van 2008.
  Beste Peter van Piet van Chiel, helaas behoort de familie van den Bergh niet tot de Erfgooiers.
  En ik vertelde dat de Opa van Henk, ook Henk genaamd, in Eemdijk de ‘Machinedokter’werd genoemd, dit is ook niet juist, hij werd in Eemdijk met heel veel respect de ‘Wonderdokter’ genoemd. Dit omdat ook hij voor elk probleem wel een oplossing wist te bedenken, of het nu voor het vee was of voor de landboumachines. Op zijn motor was het een graag geziene persoonlijkheid, zowel bij boeren als bij buitenlui. Kortom mensen waar we trots op zijn.

Geef een reactie