Oog op Blaricum

24 mei 2012

Het Meenthuis

Filed under: 't gooi,blaricum,foto's — Oog op Blaricum @ 08:23

Op voorstel van Frans Ruijter zal het nieuwe infocentrum annex horecagebouw in de Blaricummer Meent (aka Vierde Kwadrant) bovenvermelde naam krijgen. Die is historisch verantwoord, want tot het midden van de vorige eeuw had een pand van de AJC (Arbeiders Jeugdcentrale) op de Woensberg dezelfde naam. (Het pand uit 1932 is in 1957 door brand verwoest; dat was vanuit het Dorp goed te zien, want de engen waren toen boomloos.) De naam Meenthuis schijnt de voorkeur te hebben gekregen boven ‘Meentzicht’; of de naam ‘Café Kwadrant’ nog is overwogen, is niet bekend …

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Powered by WordPress.com.

%d bloggers liken dit: