Van puur natuur naar rotte rommel …

… is maar een paar tegeltjes.

3 gedachten over “Van puur natuur naar rotte rommel …

  1. en dat terwijl het plastic dinsdag is opgehaald, onbegrijpelijk

    Oog: foto is gisteren gemaakt …- desalniettemin

  2. In Suriname verzamelt troep zich op die plaatsen waar bordjes staan met ‘Hier geen afval dumpen’. Alles wat appelleert aan afval, dus die bordjes en deze containers, doet mensen ertoe overgaan om maar alles neer te gooien op die plek. Stonden die containers er niet, dan zou je ook geen troep zien, kwestie van psychologie i.c.m. sociale controle. Zo’n plek straalt collectiviteit uit en ‘dus’ is niemand verantwoordelijk. Als je overdag in de gracht valt met veel mensen op straat is de kans groot dat je verdrinkt want niemand neemt de verantwoordelijkheid je te redden en schuilt achter de ander. ’s Nachts daarentegen zal die ene toevallige passant je waarschijnlijk wel redden, hij kan zich achter niemand verschuilen. Dus, haal die containers weg, dan wil ik zien of iemand nog het lef heeft op die plek zijn vuil weg te gooien.

    Re-Cor van der Veen: Mijn beleving in Suriname waar ik 2 maal ben geweest vanwaar de laatste keer 3 maanden geleden is dat er net zo makkelijk vuil wordt gestort op plaatsen waar geen bordjes staan.

Geef een reactie