Sloop doet leven

Frans Robert (r) met maat bezig het plafond van Dorpsstraat 8a weg te halen. Medio september gaat hier Lounge & Living Dept. van start.

4 gedachten over “Sloop doet leven

  1. ‘Dat interieur zag er werkelijk verschrikkelijk uit. Dat plafond gaat er gelukkig uit. Hopen dat ze die gammele vloer er ook uit slopen.’ Oftewel, zijn we niet een beetje gek met z’n allen ? We kletsen maar over ecologisch verantwoord dit en sustainable dat, maar in de tussentijd verkwisten we zo verschrikkelijk veel energie en materiaal. Die hardhouten parketblokken gaan ook in de bak, en hup, we halen nog wat purperhart of bolletrie houtblokken uit Sumatra of Suriname om een nieuw vloertje te maken, ecologisch verantwoord natuurlijk met groene labeltjes en geweten sussende papiertjes maar hier zijn die bomen WEL weg. En ach ach ach ‘wat is het toch erg wat daar gebeurt in die warme landen met die arme mensen en al dat tropisch bos dat ze omkappen, daar moet wat aan gedaan worden.’ Met andere woorden, denk na voordat je dit soort dingen doet, voordat je een hardhouten kozijn, deur of schuttinkje koopt. Hier in Suriname zien we letterlijk hoe razendsnel de boel middels ‘clear cutting’ in containers naar Europa en China verscheept wordt. Zo wordt het natuurlijk niks met die Global Warming. Het levert wel mooie zomers op in Blaricum, althans, voorlopig.

    Oog: en politiek concepten exporteren vanuit S. is ook al geen goeie …

    Re-Richard: Hahaha, daar heb je volkomen gelijk in Oog ! Tideh, tamara, w’o strey go moro fara !

  2. ps: het is geen hard houten vloer maar van steen.

    Oog: valt ook niet mee om dat helemaal vanuit suriname goed te kunnen beoordelen

  3. Een beetje laat, maar toch….. Jaren geleden zelf, samen met mijn vader, het plafond en de vloer erin aangebracht. De vloer is een prachtige natuursteen; Travertin. Iedereen is gewend aan de gladde, gepolijste kant. Maar die zijde ligt in het cement. Juist de kant met de open poriën is in zicht.De standaard tegels van (ik dacht) 30-30 cm. zijn in drie stroken gezaagd, en daarna door een Italiaan in het cement gelegd, met zo weinig mogelijk tussenruimte, geen voeg. Daarna visgraat gelegd, zoals een parketvloer. De latere gebruikers van het pand hebben er een “zooitje” van gemaakt, een hele andere steensoort tussen het Travertin gelegd.
    Ik heb een fotoboekje bijgehouden van de inrichting en aanpassing van het pand, als iemand geïnteresseerd is, kan ik foto’s bijmaken. De ingang van het pand zat vroeger op de plek van het middelste raam aan de voorzijde. De huidige ingang was er niet. Het pand was in steen , met van die gele klinkertjes tussen de rode stenen, was echt heel anders. Niet meer schrijven dat het interieur er zo verschrikkelijk uitzag, was echt zeer verantwoord. Geertje Vogel

Geef een reactie