Vals spel

Eerst met je karretje naar de Meentweg rijden om je boodschappen in je auto te laden, dan die kar in een parkeervak (dus op de rijweg) laten staan en naar de visboer gaan, dan de visboodschappen ook in de auto leggen, dan als ‘een aardig gebaar’ je kar weghalen omdat iemand wil parkeren en die kar op de oprit van de visboer zetten. Als er wordt gevraagd ‘ga je die kar nog terugbrengen?’, is het antwoord eerst ‘ja, zo meteen …’ en vervolgens ‘waar bemoeit u zich mee?’ En er wordt weggereden. (Volgens de APV is het verboden winkelwagentjes te ver van de winkel mee te nemen (60 euro boete) en ook verboden ze onbeheerd achter te laten (ook 60 euro).) Twintig minuten later staat het karretje er natuurlijk nog en toen heeft Oog … enz.

5 gedachten over “Vals spel

 1. Alziend Oog, als u de gehele dag zou besteden op de hoek van de Meentweg komt u aan dit soort taferelen mb’s tekort. Beter is het om dit soort volk met pek en veren besmeurd het dorp uit te jagen.

 2. Net als bij andere winkeliers zoals De Meelmuis… De paar keren per jaar dat ik er kom zie ik het steeds meer. Ik vind het schandalig. Deze mensen hebben niet in de gaten dat ze op deze manier ervoor zorgen dat anderen doorrijden om ergens anders hun boodschappen te doen?

  Dat wil zeggen dat bijv. De meelmuis minder klandizie krijgt, dus minder inkomen. Leg je dat vriendelijk aan die “Mispuntparkeerders” uit dan kan je een grote mond krijgen.
  Of ze zeggen “Ja, maar ik ben zo terug” en laten je vervolgens gewoon staan om na een halfuur of langer terug te komen, vriendelijk naar je zwaaien en rustig wegrijden. Wat een mentaliteit, denk ik dan.

 3. En het leukste moet nog komen Oog. Binnen nu en 72 uur ligt er een of ander vervelend briefje van een gesjeesde juridische hufter op je deurmat waarin je wordt aangemaand excuses aan te bieden ‘op straffe van…….’ en dat soort kul. Want men voelt zich voor schut gezet terwijl die persoon het dorp voor schut zet. Allemaal geimporteerd gedrag dat je in de jaren ’70 voor ‘De Grote Poen-invasie’ nog niet zag. Dit kleine grijze Mini-muisje zal ongetwijfeld haar staartje laten zien.

 4. Wel 0,50 eu cent winst uit dat winkelwagentje, Oog !

  Oog: winkelwagentjes in Blaricum-Dorp zijn (nog) gratis te gebruiken – mogelijk is dat part of the problem

 5. het is waarschijnlijk gewoon weer zo een kakker geweest! die denkt dat alles te ver is en geen zin heeft om heen en weer te lopen en denken dat andere het wel doen nou nee doen we dus even niet…

Geef een reactie