Wij registreren weer en u …

… mag zich blijven ergeren (aan de weggebruikers en/of aan deze site en/of aan de manier waarop we hier met de openbare ruimte om gaan.)
Onderstaande foto geeft enerzijds de dwaasheid ten top aan (politie rijdt soepel voorbij, terwijl bestelbus de gehele stoep blokkeert), en geeft anderzijds een oplossing aan: als de bloemenman van AH gedoogd voor de bank mag staan om te lossen, dan mag de sauzenleverancier van The Red Sun dat ook. Beter gezegd: moet dat ook. Hij heeft dan wel 15 meter meer heen en weer te lopen, tja …
De tweede foto geeft ook een oplossing aan: de wasman zet zijn vrachtwagen niet zo dicht mogelijk bij zijn plaats van bestemming (Bruno), maar net even iets verder. Waardoor de lijnbus er zonder problemen langs kan en voetgangers niet de rijbaan op worden gedwongen, maar net  aan de veilige kant van de vrachtwagen door kunnen lopen (derde foto). Blijft niet fraai, maar beter dan voetgangers noodgedwongen op de rijbaan samen met allerlei gemotoriseerd verkeer dat doorgaans met veel meer dan 30 km/uur de bocht door komt stuiven.

5 gedachten over “Wij registreren weer en u …

 1. Blaricum heeft natuurlijk wel een laden/lossen probleem in het centrum. De chauffeur van de wasserij doet het op zich heel netjes.
  De regelmatige kritiek op andere foutparkeerders (SUV’s, e.d.) deel ik geheel. Dat is vaak uit gemakzucht en asociaal.

 2. Moet die hem dan gewoon op straat zetten .dan kunnen die mutsen er ook niet door met die grote auto’s waar
  Ze niet mee kunnen rijden. Ga toch wat nuttigs doen .of zullen we twee weken geen vrachtwagens toe laten in dat (mooie) dorp. Dan wil ik jullie wel even horen

  Oog: mede gezien uw reactie blijkt dit een heel nuttig onderwerp te zijn

 3. Je maintiendrai (Nederlands: Ik zal handhaven) staat op elke politiepet. Zolang deze functie- eis niet wordt uitgevoerd zal er niet veel veranderen. Iedereen doet maar wat in dit land zolang ze er zelf geen last van hebben.

 4. Nou vooruit dan maar; op een gegeven moment moet er toch maar eens worden ingegrepen. De onzin gaat hier anders een eigen leven leiden.

  De spreuk: ‘Je Maintiendrai’, -vrij vertaald: ‘Ik zal handhaven’- is sinds 1815 de wapenspreuk van Nederland. Nadat Nederland was losgekomen van de Franse overheersing onder Napoleon was het kennelijk heel aannemelijk om voor een Frans-talige lijfspreuk te gaan…(?!) Na mei 1945 zal het toch niet echt voor de hand hebben gelegen om een Duits-talige strijdkreet toe te voegen onder het wapenschild der Nederlanden, maar dit even terzijde…

  @ Frans en Ron: Bij mijn weten is de spreuk ‘Je Maintiendrai’ nooit onderdeel geweest van welk Nederlands politielogo dan ook. Ooit heeft de toenmalige Nederlandse Gemeentepolitie een logo in gebruik gehad -op de pet en op het borstinsigne- met de Latijnse tekst: ‘Vigilat ut Quiescant’, vrij vertaald: ‘Waakzaam opdat men rusten kan’. Deze spreuk verdween weer toen Rijks- en Gemeentepolitie werden samengevoegd, eind vorige eeuw.

  Kort samengevat: ‘Nec scire fas est omnia…’ (‘Men kan niet alles weten…’)

  Met vriendelijke groet,

  Oog: en het huidige landelijke politiemotto is ‘Waakzaam en dienstbaar’

Geef een reactie