Nee?! Ja!

Lantaarnpaal Dwarslaan/Bloemlandseweg die in december 2010 door een slipauto z’n lichtkop verloor, is na bijna 1,5 jaar weer in orde.

5 gedachten over “Nee?! Ja!

  1. Wat mij nou echt fascineert is het bordje ‘Bloemlandseweg’. Het wijst gevoelsmatig de verkeerde kant op maar is middels een wit pijltje gecorrigeerd. Het klopt dus wel degelijk, maar ik vraag me echt af hoe dit ontstaan is. Als je het bordje 180 graden verdraaid (de paal als draaipunt nemende) is het witte pijltje niet nodig en wijst het gevoelsmatig ook gewoon de juiste kant op. Echt een probleem-stelling waarvan ik hoop dat Oog met een verklaring komt die mij het piekeren over deze situatie doet stoppen. Dit is nou echt zoiets waarvoor ik graag het vliegtuig instap en negen uren vlieg om het ter plaatse te helpen oplossen danwel de werkelijke toedracht hiervan te achterhalen. Zo had je jarenlang even verderop een paal met twee bordjes lijnrecht tegenover elkaar welke resp. “Oude Huizerweg” en “Oud Huizerweg” aangaven. Hopelijk is dat reeds verholpen.

    Oog: de andere kant van het naambordje leidt tot nog veel grotere verwarring van de psyche: op de getoonde kant gaan leesrichting, pijl en de weg in kwestie allemaal dezelfde kant op (eykenduyns probleem is derhalve ietwat overdreven), terwijl aan de andere zijde pijl en leesrichting elk een andere kant opwijzen…; overigens zou dit probleem door het bordje plaatsen volgens de eykenduyn-suggestie niet worden opgelost – waarom evenwel voor deze aanpak is gekozen blijft gissen; misschien is de bordenmaker indertijd niet optimaal geïnstrueerd, dat komt vandaag de dag nog steeds voor …

  2. het is een vrij lang bordje wat anders waarschijnlijk iets over de weg komt te hangen en problemen geeft met ,,hoog,, verkeer

  3. ‘Vriend’ Eykenduin, maakt een probleem wat er niet is, blijf gerust dar in Suriname.Spaar je de moeite en de kosten. De lezing van Cor v.d. veen is de goede. Wat betreft de bordjes die de Oud Huizerweg aanwijzen; Het zandpad in het verlengde van de Oud Huizerweg heet ook Oud Huizerweg. Dat bordje hangt daar dus uitstekend en geeft de goede weg aan. Dus blijf gerust daar en ik hoop dat je met deze uitleg een beetje gerustgesteld bent.

Geef een reactie