Opsporing verzocht

Zowel in het voormalige Joegoslavië als in diverse Afrikaanse landen is/wordt verkrachting gebruikt als ‘oorlogswapen’. Doel (…) is niet alleen het laten botvieren van lusten, maar ook door zwangerschappen en bevallingen het bewerkstelligen van sociale en ethnische ontwrichtingen. Het is een vuige manier om culturen te breken en samenlevingen te splijten. Daarbij dient als ervaringsgegeven ondermeer dat verkrachting wel degelijk tot zwangerschappen kan leiden – sterker: dat als een meisje of jonge vrouw door een heel bataljon is verkracht, de kans tegen de 100% loopt dat zij er een zwangerschap aan overhoudt.

Beweren dat de kans op zwangerschap na verkrachting ‘zeer klein is’, dat er dan ‘een mechanisme’ in werking treedt dat conceptie voorkomt en dat het hier om ‘wetenschappelijk bewezen feiten’ gaat, komt overeen met het ontkennen van de Holocaust. En dat is strafbaar. Waar nog bij komt dat het standpunt van SGP‘er Van der Staaij impliceert dat een verkrachte vrouw die daardoor zwanger is geworden, hierdoor kan gaan denken dat ze ‘ook binnen in haar lichaam iets verkeerd heeft gedaan’. Een extra schuldgevoel, derhalve.

Als u Van der Staaij in uw buurt ziet rondlopen, bel ons dan. We pakken hem op, leveren ‘m af bij de politie en dienen aanklachten tegen hem in wegens vergoeilijking van oorlogsmisdaden en het veroorzaken van meervoudig psychisch leed.

12 gedachten over “Opsporing verzocht

 1. Welke rechten heeft het ‘ongeboren kind’ eigenlijk. Volgens mij is ‘het ongeboren kind nog het grootste slacht’offer’ en ik hoor hier niemand over! Laten ze trouwens in Afrika alle vrouwen gratis aan de anticonceptiepil gaan zodat wanneer ze niet willen ook niet zwanger kunnen worden en die mannen die dit doen a.u.b. hun piemel afhakken.

 2. Leeft die vd Staaij ook iN het jaar 2012 ???? Wat een zeldzame Neanderthaler, deze man….
  Ik hoop voor zijn dochter (mocht hij die hebben) dat het haar nooit zal overkomen,
  Anders staat Pappie wel te trappelen om haar “fijntjes” uit te leggen hoe dat zit met die opgelopen zwangerschap…….

 3. De denkbeelden van de SGP in het algemeen en die van Van der Staaij in het bijzonder, over de (rechts)positie van de vrouw, zijn immoreel en verwerpelijk …

 4. Voor “den Haag”moet dit toch een signaal zijn dat maatregelen moeten worden genomen:
  1.Een volledige scheiding van kerk en staat. Dus niet slechts op papier! Een partij, die uitsluitend is gegrondvest op een geloofsovertuiging, waarin de rechten van een vrouw op grove wijze door “mannen” worden beknot, hoort niet thuis in ons kiesstelsel.
  2.Een inkrimping van het aantal leden van de 2e Kamer tot 100 en een kiesdrempel van 5%. Niet alleen een enorme bezuiniging, ook wordt hiermee de bureaucratie bestreden en bovenal wordt voorkomen dat partijen als de SGP deel kunnen uitmaken van de 2e Kamer.

 5. Natuurlijk is het erg ingewikkeld en bij verkrachting snap ik dat mensen abortus plegen. Echter: de pro-abortus lobby gebruikt abortus-bij-verkrachting steeds als argument voor abortus. Het enige dat van der Staaij probeert te zeggen is dat in het overgrote deel van de abortussen helemaal geen sprake is van een verkrachting. Terwijl mensen dat vaak wel claimen. En dan nog: hij neemt het op voor iemand (want ongeboren of niet: het is een levend wezentje) die nog geen stem heeft. Hij pleit voor het leven.

  Re-Ronald van Keekum: Nee, wat Van der Staaij trachtte te zeggen is dat de kans op zwangerschap t.g.v. verkrachting kleiner is dan normaal. Waarschijnlijk heeft hij tijdens zijn biologielessen niet zo goed opgelet, of er niets van begrepen.
  Met zijn morbide uitspraken belast hij (verkrachte) vrouwen mentaal, of het hun eigen schuld is geweest mochten zij zwanger zijn geraakt.

  Oog: anonieme reacties worden in principe niet geplaatst; vanwege de ernst van de zaak is een uitzondering gemaakt;
  zinvol is het om even naar NRC p. 2 van heden te gaan: daar wordt cool and collected het ‘feit’ van VdS van tafel geveegd; sterker: het lijkt er sterk op dat verkrachting een grotere kans op zwangerschap oplevert dan de daad uit liefde en omwille van nageslacht

 6. De heer Van der Staaij is van het soort dat tevens beweert dat als het slachtoffer tijdens die ‘rape’ klaar is gekomen er ‘dus’ klaarblijkelijk wel van genoot terwijl het bewezen is dat het lichaam een reactie kan vertonen die totaal niet strookt met de dan heersende gemoedstoestand van het slachtoffer. Van der Staaij is de Ahmadinejad van de Lage Landen, die vogel loopt ook nonsens te roepen als ‘In Iran bestaat er geen homoseksualiteit’, ‘In Iran komt AIDS niet voor’ et-ce-te-ra. Wel meneer Van der Staaij, als jij de lachers op je hand wil hebben roep ik je op in Staphorst op een podium te klimmen en luid te roepen: ‘In Staphorst komt polio niet voor’, ‘In Epe bestaat het Syndroom van Down niet’ en de beste ‘In huize Van der Staaij bestaat gezond verstand wel’, in alledrie gevallen heb je alle lachers van Nederland EN Suriname op je hand.

 7. Apart dat eenieder ineens over vd Staaij heen walst. De man praat vanuit zijn eigen (SGP) mening. Daar heeft hij toch recht op? Als ik alle commentaren op dit topic lees is er geen vrijheid van eigen mening dus!!?? Vd Staaij wegzetten als achterlijk(neandertaeler) of niet van deze tijd gaat mij wat te ver. Eenieder mag een mening hebben want dat is, gelukkig, een goed recht in ons land. Dat geldt ook voor vd Staaij.
  Vooropgesteld: Ik ben niet religieus maar respecteer de meningen van anderen en dat mis ik een beetje in de commentaren in dit topic.
  @ Jim Rip: Jim, bij jouw punt 1 kan ik mij wel iets voorstellen, maar houdt dat in dat de SGP, CDA en CU dus verdwijnen vd kieslijst?? Maar wat dan verder???? Gaan we dan over een paar jaar ook de Partij vd dieren en de Ouderenpartijen weg”moven”? Kortom: Gaan wij dan naar een 2 partijen systeem?
  @ Oog: Ik heb vraagtekens bij jouw tekst op dit topic. Ook vind ik het vreemd dat jij “anoniem vanwege bedreiging” toch toelaat in dit forum. Jouw regels voor de reageerders zijn toch duidelijk?

  Wat betreft mijn mening over vd Staaij: De SGP is wars van wereldse zaken. Dit is zomaar een uitspraak waar ik mee geconfronteerd ben in mijn leven door “Godvrezende” mensen. Enkele weken terug zag ik een foto van vd Staaij die zat te “twitteren” tijdens een kamerzitting. Dan denk ik: Wat is er wereldser dan internet?? En dan ook nog tijdens het werk waarvoor de burger het loon betaalt. Dit geldt overigens ook voor andere politici. Men moet zich doodschamen om tijdens werk dit soort dingen te gaan doen. Maar vooral: Ik respecteer elke mening en ik bepaal zelf wel of ik het daarmee eens ben zonder die mening “af te branden”. Dat ontbrak, volgens mij, een beetje in de comentaren die ik las.

Geef een reactie