Een gedachte over “Meijer, Hufter, trio

 1. Het Kunstcafé in Dorpshuis de Blaercom biedt een opmerkelijk en gevariëerd programma. Kleinkunstenares Justine Keizer geeft de bezoeker een kijkje in haar solovoorstelling Hufter, Karel van Hest vertelt van de kunstschilder Johan Meijer en de uit de Filipijnen afkomstige Joy Misa zingt samen met pianist Rob van Kreeveld en klarinettist en saxofonist Ben Vrauwdeunt.

  Johan Meijer was een landschapsschilder van de Larense school. Hij kwam in 1910 vanuit Amsterdam naar Laren. Hij is een van de helden uit de jonge jaren van Karel van Hest. Deze ontmoette hem toen hij achttien jaar oud was en is, mede als gevolg van de familieband gedurende tien jaar intensief met hem omgegaan. Meijers vrouw was een tante van Van Hests tweede vrouw. Van Hest verzamelt werk van Meijer, die hij omschrijft als een neo-impressionist. Op dit moment is hij bezig met het samenstellen van een boek over Meijer die in 1930 aan de Heideweg in Blaricum kwam wonen.

  Justine Keizer is geen onbekende in de Blaercom. Ze heeft meegedaan aan de dinershows met de Cabaret Cats in het dorpshuis. Ze heeft een gedegen theater- en dansopleiding genoten bij het Art & Entertainment College in Amsterdam, bij de Theaterschool Gieske van Cathelijne Gieske, bij de balletschool van Carry Schomper en ze heeft stijldanslessen gevolgd bij Hans van Schaik en Dancepoint in Huizen. Justine staat op het punt de podia te bestormen en zal in het Kunstcafé wat laten zien van haar solovoorstelling met de titel ‘Hufter´.

  Joy Misa is een jazz-zangeres die actief is geweest in de Haagse jazz-scene sinds eind jaren 80. Ze heeft een natuurlijk intieme zangstijl en als Engels dichteres en tekstschrijver brengt ze teksten van liedjes op een heel bijzondere manier. Ze kent the American Songbook in de context van het jazz idioom als geen ander. Met haar man saxofonist Enno Spaanderman heeft ze door de jaren heen met veel bekende jazz-musici opgetreden zoals Frans Elsen, Cees Slinger, Rob van Kreeveld, Berend van den Berg en anderen. Zij is ook Engels vertaler van Nederlandse poézie en heeft twee poëziebundels op haar eigen naam. Recentelijk is ze bezig met componist Ronald Bergman die de poëzie van Joy op muziek zet. Joy is in de Filipijnen geboren en woont in Nederland sinds 1980.

  Ze wordt in het Kunstcafé begeleid door niemand minder dan pianist Rob van Kreeveld en klarinettist Ben Vrauwdeunt.
  Beiden kunnen bogen op een lange en indrukwekkende staat van dienst in de muziek. Rob van Kreeveld is oud docent aan de conservatoria van Den Haag en van Rotterdam. Zelf studeerde hij af in Den Haag. Hij bracht het al gauw tot muzikaal leider van het cabaret Pepijn van Paul van Vliet. Voor Paul van Vliet componeerde hij onder meer de cabarethit ,,Meisjes van dertien”. Rob van Kreeveld heeft op talrijke podia gestaan en met de groten der aarde opgetreden. Met saxofonist Stan Getz maakte hij de plaat ,,Forest Eyes”.

  Ben Vrauwdeunt studeerde af aan het Rotterdams Conservatorium. Al vele jaren vormt hij met Rob van Kreeveld een duo. Ben Vrauwdeunt was prijswinnaar op het Deense muziekfestival in Jutland. Hij speelde onder meer met fameuze artiesten als Diana Ross, Josephine Baker en maakte deel uit het orkest van Tonny Eyk en van The Ramblers.

  Toegang gratis, aanvang 20:00 uur.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s