Ziehier de te verwachten poging tot HOV-bedrog

Brief van de Provincie over de HOV. Ronkende tekst van wethouder Boersen“Ik ben erg blij dat Blaricum en de provincie samen tot overeenstemming zijn gekomen. De vrije busbaan is daarmee uit het project gehaald, waardoor ook grootschalige bomenkap voorkomen wordt. Als de raad op 28 februari hiermee instemt, komt er een einde aan een jarenlange discussie.”

Zie onder tekstdelen uit de brief (hele brief hier). Links lijkt in orde, rechts blijkt dat de vrije busbaan helemaal niet van tafel is!

Dus: indien binnen tien jaar blijkt dat het Meenttraject niet meer aan de HOV-normen voldoet, bestaat er de kans dat de vrije busbaan alsnog op tafel komt. Als de gemeente dan niet de ‘juiste’ maatregelen neemt, dan heeft de Provincie het recht om die maatregelen te nemen …

En wat er ná die tien jaar gebeurt, is helemaal ongewis – dus ook dan kan (of zal) de vrije busbaan weer volop in beeld komen.

Komt dit bij: als de Meentvariant voor de komende tien jaar HOV-waardig is, dan is de Merkvariant dat ook. En wetende dat de Merkvariant beduidend goedkoper en sneller is en wel alle draagvlak heeft, is het logisch om de HOV de komende tien jaar over het Merk te laten meerijden.

3 gedachten over “Ziehier de te verwachten poging tot HOV-bedrog

 1. Beste OOG,
  Wat zijn jullie toch een azijnpissers. Gelijk hebben is anders dan gelijk krijgen en dat geldt zeker in de politiek. Zowel de gemeente Blaricum als de gemeente Huizen,de bewoners, incl. ondergetekende, wilden op de 1e plaats absoluut voorkomen dat er een vrije busbaan zou worden aangelegd met de daaraan verbonden grootschalige bomenkap. De rillingen liepen over mijn rug bij de gedachte dat alle bomen met de linten (goede actie overigens) zouden worden gekapt.Dat moest ten alle tijden worden voorkomen. Ook was er een groot draagvlak, zeg maar alle draagvak, voor de Merkvariant als de beste oplossing en deze is ook nog goedkoper. Ook ondergetekende heeft hard “Het Merk” , “Het Merk” geschreeuwd tijdens de protestdemonstratie vorig jaar voor het gemeentehuis aan de Kerklaan.
  Maar de Provincie NH wilde haar zin hoe dan ook doordrukken en miljoenen euro’s belastinggeld verkwisten aan deze HOV lijn. Hierdoor zijn er ook heel veel euro’s belastinggeld bij beiden gemeentes opgegaan aan vele rapporten van diverse adviesbureaus, die elkaar ook nog eens tegenspraken. Op onverklaarbare reden bleek dat de Meentvariant mogelijk een compromis zou kunnen zijn. De gemeente Blaricum heeft haar gewenste Merkvariant moeten inleveren voor de Meentvariant om de busbak en de grootschalige bomenkap te voorkomen. Zoals het OOG ook zou moeten weten kan je in de politiek niet al je wensen binnenhalen, maar moet je uitruilen. Gelukkig is er nu overeenstemming bereikt met de provincie en is de vrije busbaan (lees busbak) van de baan en worden er geen bomen gekapt. Tevens is afgesproken dat als een PIP noodzakelijk is, een vrije busbaan daarin NIET wordt meegenomen. Dat de provincie het Meenttraject in de gaten wil houden of deze nog wel aan de HOV-normen blijft voldoen, zou bij het Merktraject ook het geval zijn geweest. Ik ben van mening dat Wethouder Boersen een grote pluim verdient met haar bereikte resultaat. Het OOG schrijft: “En wat er ná die tien jaar gebeurt, is helemaal ongewis – dus ook dan kan (of zal) de vrije busbaan weer volop in beeld komen. Ja, dat is in de politiek altijd mogelijk, maar geniet van het maximale bereikte resultaat en blijf niet als een kleuter zeuren als je niet helemaal je zin hebt gekregen.

  Oog: uw geeuwverwekkend lange tekst bevat louter draaierijen en open deuren die de politiek eigen is – neem een borrel met de eerste zin en blijf lekker doordromen

 2. De gemeente Huizen heeft op ambtelijk niveau nee gezegd tegen een gelijkluidend voorstel als dat aan Blaricum is voorgelegd in het kader van de snelle bus en een mogelijk vrije busbaan. Dat laat de gemeente weten in een reactie op vragen.
  Huizen heeft andere tekstvoorstellen aan de provincie voorgelegd. Deze waren ook op ambtelijk niveau voor de provincie niet haalbaar. Afgelopen woensdag is ambtelijk vastgesteld dat er een bestuurlijk overleg dient te komen om een mogelijke oplossing te bedenken”, aldus de gemeente.
  Blaricum bereikte met de provincie overeenstemming over het traject van het zogeheten Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV). De snelle bus gaat meerijden over de Meent en een vrije busbaan is daardoor voorlopig van de baan.
  Huizen kan voor een groot deel meegaan met de oplossing. Op een onderdeel kan Huizen zich niet in de oplossing vinden. Dit betreft de tweede alinea op bladzijde twee van de brief van de provincie.”
  Hierin krijgt de provincie het mandaat om maatregelen te bedenken om de HOV-verbinding in stand te houden, als Blaricum er zelf niet in slaagt om een adequate oplossing uit te werken.
  De gemeente Blaricum verplicht zich om daar medewerking aan te verlenen. Feitelijk betekent dit dat daarmee de deur weer open staat voor de vrije busbaan of delen daarvan. Dit lijkt ons ongewenst, aldus Huizen.

  1. Een goede reaktie van U .Inplaats van MANDAAT van de provincie moet komen te staan :in onderling overleg en besluitvorming van de gemeentes Huizen en ,Blaricum MET de provincie . Wethoudster Liesbeth Boersen dient gelijk op te gaan met de gemeente Huizen en niet snicky via een achterdeurtje de troef alvast aan de provincie te geven . Reaktie van Maria Piel .

Geef een reactie