Provincie besluit: maximaal drie gemeenten Gooi en Vechtstreek

Vanmiddag heeft Gedeputeerde Staten van de Provincie per brief laten weten het volgende besluit te hebben genomen:

‘De [genoemde] procedure te starten met als uitgangspunt om in de Gooi en Vechtstreek te komen tot een bestuursmodel met maximaal drie gemeenten ter versterking van de lokale en regionale bestuurskracht in lijn met het advies van Deloitte …’

En:
Het starten van de provinciale arhi-procedure brengt met zich mee dat gemeenten op grond van artikel 5, vierde lid van de Wet arhi zelf geen arhi-procedure mogen starten.

Wij wijzen erop dat de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 doorgang vinden, ook als er uiteindelijk een gemeentelijke herindeling zou plaatsvinden met als ingangsdatum 1 januari 2020, of 2021, of 2022 of 2023.

Hele brief hier.

pb-prov

2 gedachten over “Provincie besluit: maximaal drie gemeenten Gooi en Vechtstreek

 1. Blaricum zal altijd bestaan!
  Als we de identiteit maar borgen door de verenigingen van mensen te koesteren zoals de Oranjevereniging, het Activiteitenfonds, alle sportverenigingen, de Agrarische Stichting Blaricum, de Historische Kring, de locale serviceclubs als Lions en Rotary, etc.
  Net als onze locale symbolen: klinkerstraatjes met hagen, kleinschaligheid, veilig verkeer voor fietsers en voetgangers, dorpshuis De Blaercom en De Malbak, vuurwerk bij Rustwat en de Volksspelen op het Oranjeweitje, IJsbar De Hoop, kleinschalige horeca, etc
  Als: inwoners oog houden voor “de gezonde en vitale balans”, en …
  er een gemeente is die oor heeft voor wat in buurten & kernen leeft, die als partner faciliteert met zorg voor de inwoners die dat nodig hebben en die zorgt voor goed bereikbare regionale voorzieningen als OV, bieb, ziekenhuis, goed ondernemersklimaat en dus werkgelegenheid, etc. En dat op een open, naar buiten toe gerichte wijze gestalte geeft (de buurtkennis én wijsheid zit immers vaker bij de inwoners dan op het gemeentehuis) en dat (dus) op een efficiënte en effectieve manier.
  Dat kan allemaal! Daar geloof ik in. Én dat is INHOUD.
  En de VORM? Klein als het kan en, ALS het moet, groter.
  En dus zal, als we het samen willen, Blaricum altijd bestaan!

  Oog: …’… inwoners oog houden’ … – vergeet de verbindende kracht van Oog niet!

 2. Alles goed en wel maar hoe lang moet men in de toekomst reizen om een paspoort of iets dergelijks bij een ver weg balie aan te vragen ? Liever in het eigen dorp toch ?
  Nog meer ambtenaren weg bezuinigen ? Weg met klote fusies !!

  Oog: wijk- of stadsdeelkantoortjes

Geef een reactie