Oog op Blaricum

7 maart 2017

Voor bij de debatjes

Filed under: bestuur,kwesties — Oog op Blaricum @ 10:12

1 Comment »

  1. Gemeentepolitiek: zo belangrijk voor elke buurt, dorp én regio. Dat belang vraagt anno 2017 wel om partnerschap van gemeente met inwoners en betrokkenen: dáár zit de kennis van buurt en het begin van de oplossing van het/elk probleem; het begint níet in het gemeentehuis. Vraagt om bestuurders en ambtelijk apparaat “3.0” die daar mee kunnen omgaan. Angst voor noodzakelijke nieuwe werkwijze leidt tot navelstaarderij binnen een gemeentehuis die de door inwoners ervaren kloof alleen maar vergroot. Sta er voor open: het wiel hoeft niet opnieuw uitgevonden te worden.
    Goede voorbeelden in NL genoeg (zie boven). Beter goed gejat …. Échter wel door mét geloof erin e.e.a. overnemen en consequent in de praktijk brengen, want anders werkt het niet (of averechts in het kwadraat …). Heb juist buiten de eigen gemeente de afgelopen jaren in NL vele goede voorbeelden mogen zien en ervaren: qua aanpak in combinatie met juiste cultuur en vooruit kijkende blik! Vrijdag a.s. bijvoorbeeld naar Hollands Kroon. Kijk er nu al naar uit. Iedereen is daar welkom voor inkijk in hun veel geroemde werkwijze.

    Comment by Peter Smit — 7 maart 2017 @ 14:02 | Beantwoorden


RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Powered by WordPress.com.

%d bloggers liken dit: