Oog op Blaricum

6 juni 2017

In feite blijk van bestuurskrachteloosheid

Filed under: kwesties,verkeer — Oog op Blaricum @ 21:27

Aanwonenden: ‘Hedenavond meerdere ‘stoeprovers’, waarvan drie mega-asociaal geparkeerd op het voetpad langs de Bergweg, vanaf Caliskampweg naar de Meentzoom. Aangegeven bij organisator Maarten Beuningh rond 19 uur. Hij kwam niet verder dan zijn excuus aanbieden en aangeven dat hij volgend jaar ook bij dit deel van het voetpad paaltjes slaat. Politie gebeld. Die hebben er niet echt trek in, maar na enig aandringen wilde telefonist er een melding van maken. Om 21:15 uur niets veranderd, geen bonnen, niets weggesleept.’

Waarom bestuurskrachteloosheid? Omdat als er over deze overlast al meerdere jaren door Oog is gerapporteerd en geklaagd door aanwonenden en avondwandelaars – en er niets verbetert, dan is het openbaar bestuur kennelijk niet in staat in dit stuk van de openbare ruimte de orde te handhaven. En dan ben je deerniswekkend bestuurskrachteloos. Zo sneu, zo alleszeggend.

5 Comments »

 1. Luister eens naar Dirty Rotten Imbecils met I don’t need society. Iets andere strekking maar toch een mooi nummer

  Comment by Stef van den Bergh — 6 juni 2017 @ 21:31 | Beantwoorden

 2. Kijk even goed naar het voetpad voor het aspergeveld en het weitje van Budje. Ondanks de borden en afzetlinten, staan ook daar de auto’s voor een deel op het voetpad. Gewoon je motorkap onder het lint doorrijden. Wij hebben er mooie foto’s van gemaakt vanavond…
  Niet alleen het openbaar bestuur lijkt niet in staat iets aan dit terugkerende parkeerprobleem te kunnen doen, ook de organisatie van dit evenement laat het jammerlijk afweten. Hoe moeilijk kan het zijn om 1 of 2 mensen neer te zetten die het parkeren begeleiden. Neem een voorbeeld aan Albert Heijn Blaricum!

  Comment by Linda Eggenkamp — 6 juni 2017 @ 22:59 | Beantwoorden

 3. BOA???????????

  Comment by Harold van esch — 7 juni 2017 @ 12:21 | Beantwoorden

 4. Ga dan niet in die tent staan om doodleuk wat foto’s te maken voor je site maar grijp die microfoon een verzoek de eigenaren om hun auto’s direct te verwijderen. Dan maak je een statement. Als je het een ander niet in de schoenen kunt schuiven regel het dan zelf. Je staat daar toch. Dat lijkt me een geweldig moment voor je om je punt en public duidelijk te maken. Of niet dan ?

  Comment by M. Nobel — 7 juni 2017 @ 22:48 | Beantwoorden

 5. Het is niet aan Peter om het asociale gedrag van “niet”Blaricummers op te lossen door een microfoon te pakken. Het is aan de burgers van Blaricum om er voor te zorgen dat er eens een ander bestuur komt te zitten op de plek die gemeenteraad heet. En dan vooral de burgemeester en wethouders. Een gemeenteraad die handhaaft. De politie kent ook geen 9 tot 17 mentaliteit. Dus bij evenementen kunnen de handhavers van de gemeente ook op andere tijden werken. Toch???

  Comment by Harold van esch — 8 juni 2017 @ 09:17 | Beantwoorden


RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Powered by WordPress.com.

%d bloggers liken dit: