Oog op Blaricum

6 augustus 2017

Rogge maaien, oogstfeest (kermis) nabij

Filed under: cultuur,straatbeeld — Oog op Blaricum @ 15:19

Buurmannen Nico de Jong en Max Pauw waren vanmiddag op de engh aan de Bergweg rogge aan het maaien. Dat ging met een zelfbinder van voor de oorlog (mogelijk nog van voor 1937), vroeger getrokken door paarden. De bossen rogge die uit de binder kwamen werden op schoven gezet om te drogen. Daarna naar de diverse boerderijen gebracht en daar kwam dan de dorser langs. Als de opbrengst was gebeurd was het tijd voor een oogstfeest, stilaan veranderd in kermis annex songfestival. De opbrengst van vanmiddag wordt gebruikt voor de dorswedstrijd op de Dag van het Werkpaard in september.

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Powered by WordPress.com.

%d bloggers liken dit: