Oog op Blaricum

7 augustus 2017

A-artiesten hier, B-artiesten daar, dat wringt – net zo als dat massale

Filed under: kwesties,nieuws — Oog op Blaricum @ 11:04

11 Comments »

 1. Tegenwoordig zien veel Blaricummers op tegen de Kermis in plaats van zich er op te verheugen…
  5 nachten met slechts 3 uur slaap, een afgerukte autospiegel, een vernielde heg, lallende luidruchtige voorbijgangers tot 4 uur en dronken lui op je terrasje ’s nachts…dat gaat irriteren. Een beetje pislucht,wat kots op je stoep en harde muziek tot middernacht gedurende 3 dagen dat hebben we jarenlang wel geaccepteerd omwille van de kermis/oogstfeesten maar de laatste jaren is het volkomen ontspoord,vind ik.

  Comment by Madeline lindeman — 7 augustus 2017 @ 13:25 | Beantwoorden

 2. Onbegrijpelijke reactie van de burgemeester. De raad is duidelijk geweest. B-artiesten en terughoudendheid als het om landelijke promotie gaat. Muziek bij Moeke binnen, net als in Tak en Vitus. Moeke zou geen vergunning voor een podium buiten krijgen. En dat is slechts een proef. Als de overlast blijft zouden de overlastveroorzakers eerder dicht moeten.

  Comment by rob bruintjes, raadslid — 7 augustus 2017 @ 17:45 | Beantwoorden

 3. Vanaf mijn 17e vier ik de kermis graag in Blaricum … Als Laarder ben ik meegezogen in het feest doordat ik o.a verkering had met een Blaricumse, mijn paard in Blaricum staat en ik eigenlijk meer Blaricummers ken als Laarders…want die zijn er ook niet meer echt.
  De sfeer was …was idd … ook dorps.
  Maar je merkt gewoon de verandering, niet alleen met de kermis maar sowieso in het algemeen.
  De rek is er wel uit .. soms heb ik met de kermis s avonds het gevoel dat het maar een klein beetje scheelt tussen druk of onaangenaam.
  Met onaangenaam bedoel ik schreeuwen, agressief gedrag en vooral zeer jong volk dat laveloos is … en die drank is niet gekocht bij de ondernemers …ik zie die kinderen vaak lopen met rugtassen vol drank.
  Waarschijnlijk wordt ik gewoon ouder maar ik kan me niet heugen dat het vroeger ook zo massaal en agressief was.
  Druk was het altijd … maar wel leuk druk …
  Je merkt het ook met bijv ringsteken dat het dorpse er af gaat … minder deelnemers en minder betrokkenheid.
  Het kan allemaal zo leuk zijn maar dan moet de saamhorigheid weer terug…en hoe doe je dat als er zoveel mensen van buitenaf in een dorp komen wonen waar ze verder geen band mee hebben?
  Internet speelt uiteraard ook een grote rol … de hele wereld kan meekijken waar en wanneer de artiesten optreden.

  Oog: dank voor deze essentiële reactie

  Comment by Alex Tak — 7 augustus 2017 @ 19:29 | Beantwoorden

  • Helemaal mee eens.
   Het dorpse is er al jaren af. De animo voor de activiteiten wordt minder maar ook de kermis zelf blijft steeds meer links liggen.
   Met kleine kinderen hoef je er s’avonds amper meer naar toe.
   Alle gezelligheid wordt overstemd door alcohol, “buitenstaanders” en harde muziek.
   Het inhuren van A-artiesten zorgt voor twee dingen; de ondernemer behaald binnen 5 dagen zijn o zo dikke jaaromzet (doelstelling?) en gegarandeerde ellende / overlast.
   Gezelligheid maak je samen, en dat kan ook zonder te harde A-artiest muziek.

   Laat ze het een halt toe roepen voordat het te laat is!

   Comment by stefan van klooster — 7 augustus 2017 @ 22:12 | Beantwoorden

  • Alex, je gevoel is de juiste…”vroeger”had je nauwelijks drugs gebruikende idioten, enkel een jointje misschien of een XTC maar hier hadden we geen last van. Blaricummers, echte Eemnessers en Laarders gingen goed met elkaar om. Nu heb je idioten die idd met de neusgaten volgestouwd en volgepropte magen met drank en andere drugs die bij de minste aanraking met je op de vuist willen. “Vroeger” was dat iondenkbaar…dan stonden we met elkaar, Eemnessers en Laarders die “vreemden” even te woord of schudden ze uit hun kleding en over was het…”biertje?”…

   Comment by Hans Brölmann — 8 augustus 2017 @ 07:12 | Beantwoorden

 4. Wat een pure condomologie. Laat een dorpsfeest een feest zijn zonder beperkingen van enkele zuurpruimen.

  Oog: het woord condomologie is onjuist gebruikt; de omschrijving dorpsfeest een uit de lucht gegrepen aanname; het geheel niet relevant

  Comment by L.W.Schouten — 7 augustus 2017 @ 20:25 | Beantwoorden

  • Beste L.W. Schouten, het lijkt er op dat je o.a. mij een azijnpisser vind maar dat is geenszins het geval.
   Lekker los gaan met de kermis hoort erbij … de koe is echt niet vergeten dat die kalf is geweest.
   Maar als je niet kan inzien dat een dorpsfeest is ontaard in een soort evenement van 13 in een dozijn en de saamhorigheid verkracht wordt ter meerdere eer en glorie van de omzet … dan snapt U de essentie niet van het Oogstfeest…want daar is de kermis van Blaricum en het feest uit voortgekomen.
   Daar hoort muziek, een biertje en malligheid bij….

   Comment by Alex Tak — 8 augustus 2017 @ 22:51 | Beantwoorden

 5. Een oplossing zou kunnen zijn om de kermis te verplaatsen naar de hoek Meentzoom/Burgemeester Le Coultreweg .Voor de dorpsgenoten in het VOORMALIG KARAKTERISTIEK centrum is dat prettig en de Busdiensten hebben dan ook geen ongerief . Reaktie van Maria Piel .

  Comment by rubenpiel77@gmail.com — 8 augustus 2017 @ 10:00 | Beantwoorden

  • Is geen oplossing, je verplaatst het probleem, dat liever niet! Ga je andere buurten lastig vallen!

   Oog: er is dus een probleem – dat eerlijk verdelen is kennelijk niet aan de orde …

   Comment by Vroca van Esch — 8 augustus 2017 @ 18:04 | Beantwoorden

 6. Het bovenstaande is mij te negatief.
  Natuurlijk is het niet zoals vrooger maar wat is dat nog wel?
  De Oranjevereniging en alle vrijwilligers doen gruwelijk hun best om er een feest van te maken voor iedereen die dat wil.
  Natuurlijk is er overlast in de nachtelijke uren maar met gericht toezicht en bezoekers die het kermisgevoel uitdragen mot het toch lukken?
  Geef zelf het goede voorbeeld en erger je niet dan wordt het niet erger.
  Afzender Stef.

  Oog: het is dus erg

  Comment by Stef van den Bergh — 8 augustus 2017 @ 13:12 | Beantwoorden

  • Beste Stef, we ergeren ons niet -en ik woon hier al heeeeel lang en de kermis was altijd het feest van het jaar- maar als je in de driehoek moeke/tak/vitus woont heb je te maken met vernielingen, opstootjes, geschreeuw in je straat tot 4 uur ’s nachts, je mag je auto niet in je straat parkeren, ze komen je tuin in pm te plassen enzo . Dat is geen ergernis maar overlast. Daarnaast is er tot 1 uur keiharde muziek bij Moeke met echt teveel decibellen en bassen die de ruiten in je kozijnen laten rinkelen. Die decibellen zouden verminderd worden, de geluidsoverlast wordt echt steeds erger. De Oranjevereniging doet geweldig haar best om de Blaricumse feesten te organiseren maar deze feesten worden deels overschaduwd door de optredens bij Moeke, die veel volk van buiten aantrekken en die het geluid van de artiesten bij de Muziektent overschreeuwen zoals op Koningsdag. Waarom zo hard? En ja….pas na de optredens van Hazes, Roelvink en Brace vertrekken ze pas naar Vitus…..na 23.00 uur,laat dus.
   Dan lopen ze in grote getalen lallend dwars door het dorp en rond 02.00 uur weer terug naar de parkeerplaatsen. Ze weten vaak de weg niet want ze komen niet uit Blaricum en zijn zat dus moeten onderweg plassen in de heg of overgeven midden op straat. Nee dit is geen vrolijk gebeuren, Stef! Ik hou van Blaricum maar woon al 30 jaar in de dorpskern en zie hoe het is veranderd in negatieve zin. Dat kan makkelijk worden bijgestuurd zodat er straks ook weer meer versierde fietsjes op het Oranjeweitje staan, er minder securitymannen met oortjes rondlopen en niet meer het halve dorp met hekken moet worden beveiligd. Gewoon gezelliger en dorpser. Want het is oorspronkelijk het Oogstfeest, een dorpse traditie aan het einde van de zomer…..

   Comment by madeline lindeman — 9 augustus 2017 @ 09:55 | Beantwoorden


RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Powered by WordPress.com.

%d bloggers liken dit: