D66 en de zelfafbraak

Een gedachte over “D66 en de zelfafbraak

  1. Waarschijnlijk heeft Pechtold met het laatste gelijk. Pechtold kent namelijk geen Russen, uit Oost-Europa kent hij louter Oekraïners.
    Voorafgaand aan het referendum over de associatieovereenkomst deed mijnheer Pechtold aan wat hij noemde ‘fact checking’, weet u nog? Daartoe reisde hij samen met een Hoge Ome van Douwe Egberts en ‘vrindje van de fascis .., sorry, de EU-gezinde Poro’, gratis en voor niks in diens privéjet naar Oekraïne, alwaar hij sprak met ááállemaal belangrijke perso … ehm, ik bedoel zorgvuldig door Poroschenko geselecteerde studenten. Bij terugkeer nam hij iedereen die anders over bepaalde zaken dacht dan hijzelf veelvuldig de maat, bijvoorbeeld degenen die op de hoogte waren van de feiten dat aan Oekraïne wel degelijk toezeggingen waren gedaan over een lidmaatschap van de EU en de NAVO.
    Al diegenen die de maat werd genomen zouden alleen maar ‘via de onderbuik’ denken / redeneren / stemmen, volgens Pechtold c.a. Precies dat rechtvaardigt het gebruik van kwalificaties als arrogant, elitair, hooghartig en dédain op Facebook en Twitter.
    Daaraan wil ik persoonlijk de volgende stelling toevoegen: de heer Pechtold discrimineert grote delen van de Nederlandse bevolking op grond van sociaal-demografische scheidslijnen als haves en have-nots, de ‘ze zijn weer terug’-types en de ‘blijf lekker met beide benen op de grond’-types, de meritocraten en de precariaten.

Geef een reactie