Hooiberg-gedoe

Eemnesserweg 2 staat in de verkoop. In een publicatie van de gemeente staat dat er een vergunning is aangevraagd voor ‘het renoveren van de monumentale boerderij met functieverandering met gedeelde functie (wonen en agrarisch) naar een woonfunctie‘. Welingelichte bron meldt dat daar wel een ‘ruiltje’ aan vast zou zitten: de loods aan de Dorpsstraat (op de eerste twee foto’s rechts) moet weg, zodat de hooiberg van nr. 2 beter in beeld komt – dán zou de bestemmingswijziging kunnen worden toegestaan … Saillant detail is evenwel dat de hooiberg van recentere datum is dan de loods in kwestie. Dat geeft dan toch ietwat een gevoel van nep.

En direct tegenover de loods in kwestie staat Dorpsstraat 17 (voorheen Galerie De Vlierhove en zo). Daar staat in wat nu de achtertuin is een hooiberg – met als status beschermd monument. En daarvoor is een sloopvergunning aangevraagd. Reden onbekend.

Oog zegt: Blaricummers, let op uw zaak.

 

Geef een reactie