Het hek met een vervelend geurtje – met update*

Op de splitsing Koningin Emmalaan/Koningin Wilhelminalaan (zijwegen van de Prins Hendriklaan, schuin tegenover de zijkant van Tergooi) zijn bermen waarin men conform Blaricumse regels mag parkeren. Dit werd (wordt) gedaan door bezoekers van het ziekenhuis (die gebruik maakten van de zij-ingang van die instelling), door busreizigers en door anderen. (Bestemming en bedoeling van parkeerders doet er in feite niet toe: men mag er parkeren. Punt uit.)

Al dan niet op aandringen van aanwonenden van genoemde lanen is de zij-ingang van het ziekenhuis indertijd opgeheven. Vervolgens is bij de recente reconstructie van de Prins Hendriklaan/Boissevainweg tegenover de genoemde lanen een lang (en hoger dan voorheen*) hek geplaatst. En waar dat hek niet helemaal op de al aanwezige haag aansluit, is (naar het zich laat aanzien niet door de gemeente, dus illegaal) een houten versperring aangebracht. En verderop op de Koningin Emmmalaan wordt er vlijtig aan bermkaperij gedaan.

Een bezoeker (80+) van het ziekenhuis meent dat aanwonenden de gemeente zover hebben gekregen om de zij-ingang van het ziekenhuis op te heffen. ‘Zodat het bermparkeren zou afnemen – omdat ze auto’s van anderen voor hun terrein niet sjiek vinden.’ En hij is van mening dat het hek ook daartoe is bedoeld.

Verbazingwekkend c.q. zeer verontrustend is dat voetgangers en fietsers komende vanaf Emma- en Wilhelminalaan op de Prins Hendriklaan nu niet meer kunnen oversteken … ze kunnen niet meer het voet-/fietspad aan de andere kant bereiken … Iemand die dat wel doet en (met fiets) niet over die houten versperring heen kan komen, zit dus als ‘een rat in de val’.
Er is derhalve een zeer gevaarlijke verkeerssituatie gerealiseerd. Ook personen die hun auto in genoemde bermen parkeren en bijvoorbeeld de bus 320 willen nemen, zijn nu aan gevaar (passerende auto’s) blootgesteld.

Het lijkt erop dat de gemeente de aanwonenden ten onrechte van dienst (…) heeft willen zijn en dat daarbij de veiligheid van voetgangers en fietsers is opgeofferd, alsmede ook een deel van de gelijkheids- en rechtvaardigheidsbeginselen.

Update: * Situatie januari 2017:

En deze Streetview (!):

8 gedachten over “Het hek met een vervelend geurtje – met update*

 1. En wat is er mis met de carpool? En bezoekers van het ziekenhuis kunnen gewoon op het terrein van het ziekenhuis parkeren… jeetje dat kost ze dan misschien wel een héle euro! 😱
  De fietsers kunnen op de hoek oversteken en dan aan de achterkant het buurtje binnen komen…
  Op de plek van het hek oversteken is juist link vanwege de auto’s die net lekker even optrekken!

  Oog: niemand die ergens parkeert waar het mag hoeft zich te verklaren (of te verontschuldigen) – dat heet democratie

  1. Ellen je bent zeker een van de bewoners die dit heeft gerealiseerd. Je moet je schamen. Overal mag in het dorp in de berm worden geparkeerd. Waarom zou dat in deze buurt niet mogen is deze buurt speciaal staan zij boven de wet?
   Daarnaast moet deze buurt zich schamen zij hebben mensen bedreigd omdat ze daar parkeerde. Ook werd een bejaarde echtpaar bedreigd en werden er grote blokken hout naast auto’s gelegd daarnaast is het niet toegestaan om op gemeentegrond palen en beplanting te plaatsen. Dit geldt voor iedereen in Blaricum of geldt er ook voor deze buurt een ander gemeente wet?
   Met betrekking tot het parkeren bij het ziekenhuis dit is bijna onmogelijk dus ga ik met de scooter en moet nu verplicht een eind omrijden echt belachelijk.
   En wie ben jij om te bepalen waar ik moet parkeren ik wil zelf bepalen of ik een euro wil betalen. Democratie!!!!!
   Stel dat wij dit op andere plaatsen in het dorp ook gaan doen wat er in bovengenoemde wijk gebeurt.
   Ik woon zelf op de driftlaan bij de school in de buurt mensen zouden hun kinderen niet meer kunnen wegbrengen.
   De bewoners uit bovengenoemde buurt komen met de auto in het dorp zelf ook om hun kinderen bij ons in de straat naar school te brengen dan wordt er natuurlijk wel in de berm geparkeerd. Erger nog ze parkeren zelfs op onze oprit. En ja daar heb ik wel recht van spreken.
   Dus weg dat hek en weg die berm vervuiling gemeente treed op.

   Oog: graag even uw volledige naam

   1. Mooi gesproken die koude kakkers denken alleen in hun eigen snop belang weg met die bende.
    Mio bedankt M.v.g. Antonie

   2. Goed Mio, en waar heb ik geschreven dat ik vind dat je daar niet mag parkeren? Ik noem alleen voor de busreizigers de carpool als alternatief. En ja, ik vind het raar dat mensen daar in een straatje parkeren als er altijd wel plek is bij het ziekenhuis… ik heb nog nooit gehad dat ik geen plek kon vinden!
    En dan meteen maar even over jouw veronderstelling dat ik daar woon en dat ik ZEKER 1 van de bewoners ben die dat gerealiseerd heeft èn dat ik mij moet schamen…
    Ik zou graag een verontschuldiging zien, want nee ik woon daar niet en heb mij nergens mee bemoeid. Ik heb simpel mijn mening gegeven en als die anders is dan die van jou dat is dan jammer. Dat is dus democratie!

    Oog: jouw eerste reactie was zeker ook suggestief – met niet gefundeerde aannames – dat roept bepaalde reacties en tone of voice op; dank voor je bijdragen op deze post, de conversatie met mio mag elders worden voortgezet.

 2. en daar komt nog bij als je als fietser het Tergooi Ziekenhuis terrein op fietst , zoals nu aangegeven, voor fietser het ook onduidelijk is hoe je moet fietsen ,tegen het verkeer in naar de hoofdingang. onveilig, voetpad niet toegestaan. parkeerterrein door slingeren ,niet zonder risico.
  de oude situatie was overzichtelijk.!!

 3. In het verleden werden er briefjes onder de ruitenwisser geplaats van de auto van mijn zoon hij werd voor alles uitgemaakt door de bewoners (bewoner) daar.Vele malen werd zijn auto bekrast.Zelf werd ik vaak aangesproken als ik op een andere zoon stond te wachten dat ik er niet mocht staan.Het zijn vreselijke ziele- en zeurpieten die dit doen. Het is een openbare weg.Ik heb de gemeente aangesproken over de illegale beplanting in de berm maar er wordt niets mee gedaan.Sommige bewoners daar voelen zich boven iedereen verheven.Laten ze op een hutje op de hei gaan wonen hebben ze nergens last van.

Geef een reactie