Kiss + Ride: eigenlijk prutswerk

Natuurlijk zijn er ouders die de aandacht van Oog voor de Kiss+Ride-strook op de Eemnesserweg ‘niet zo prettig’ vinden. Die komen dan met teksten als ‘Ga ’s wat doen, joh’, of ‘Ben je verkeersagent?’, of grovere teksten. Anderen beginnen, al dan niet schamperend, een soort van gesprekje met als kern de vraag of de uitroep ‘Zeg jij het dan?!’

Lees verder.

1e panel:
de situatie bij Schiphol. Let op ‘snel afzetten’ en ‘Parkeren is hier verboden’. Duidelijk toch?

2e panel:
Duidelijk toch? Let vooral op het tweede punt … Punt vijf is ook opvallend – past bij panel 3 en de conclusie aldaar …

3e panel:
Hieruit valt te concluderen dat de K+R-strook niet voldoet aan vijf van de zeven criteria. Belangrijkste is wel dat de locatie in feite ongeschikt is voor een K+R-strook.

4e panel:
* Wat in ieder geval zal helpen is als onderbord toevoegen bord E1.
* Wat ook kan helpen is de Eemnesserweg vanaf Verbindingsweg tussen 08:15 en 08:45 uur en tussen 14:30 en 15:30 uur ‘verboden in te rijden voor auto’s en motoren’ te maken.
* Wat ook kan helpen is over het wegvlak een ononderbroken witte streep, zodat de K+R-strook niet meer vanaf de andere kant kan worden gebruikt.
* Wat wellicht het beste is, is de lengte van de strook – nu zeven tot acht auto’s – te verkleinen tot die van één auto. Uit de praktijk (VS) blijkt namelijk dat de druk van ‘er staan wachtenden achter mij’ het beste effect heeft wat betreft doorrijden en het voorkomen van valsspelen. Er wordt een soort uitstap-/instapsluis gemaakt die dwingt tot snel handelen.

2 gedachten over “Kiss + Ride: eigenlijk prutswerk

  1. Een hoop van die belangrijke mensen zien de openbare weg als een grote kiss my ass zone.
    Zij een schoon zitvlak en jij zit met de shit.Gewoon bij elke auto die er langer als 30 seconden stilstaat een emmertje gier over het dak. Dan ben je van een hoop gezeik af. Who’s next?

Geef een reactie