Brandweer wil woningen – staat op scherp

Onlangs kwam er weer een zeer duidelijk geluid vanuit de Brandweer: ‘Zorg voor woningen voor onze vrijwilligers!’

De bewoningsplannen voor de te bouwen woningen op de plaats van de voormalige brandweerkazerne (Verbindingsweg) heeft het optimisme niet vergroot, integendeel. Naar verluidt gaan die woningen naar senioren, hetgeen de ‘doorstroom ten goede zal komen’. Maar wat als die senioren uit Blaricums geprijsde villa’s komen? Of vanuit andere gemeenten in de regio? Dat levert nul komma nul doorstroming op.

Andere irritatie is dat op zowel Ludenweg als Verbindingsweg woningen van de woningcorporatie al veel langer dan een jaar leegstaan. Dat is eh … kraakhelder geen bijdrage aan de woningmarkt. Het heette dat men bezig was met een toekomstplan (renovatie? herbouw?).
Nu hebben bewoners van de Ludenweg bericht gekregen dat er vooralsnog geen toekomstplan zal zijn (hoogstaand beleid …) De leegstaande woningen zullen voor drie jaar in de verhuur gaan naar personen van 23 jaar en ouder, zonder kinderen. Dat is iets – zij het dat er voor bewoonde woningen aan die Ludenweg zo’n 850 euro per maand moet worden betaald. Hoezo sociale woningen?

De Brandweer heeft laten weten ‘op scherp’ te staan. Wij ook.

Ludenweg.

Verbindingsweg.

3 gedachten over “Brandweer wil woningen – staat op scherp

  1. Als je rechtvaardig behandeld wilt worden, betaalbaar wonen ,betaalbare zorg ,toegankelijk onderwijs voor ook de minst bedeelden begin met een juist stemgedrag .Kies voor de sociale bewogenheid van een politieke partij . A.S. 20 maart komt de eerste mogelijkheid .Betaalbaar wonen in je eigen dorp . Reaktie van Maria Piel .

  2. Niet alleen voor de brandweer van belang, maar voor het hele verenigingsleven in Blaricum. Tot een jaar of 5 terug waren er vrijwel geen jongeren tussen 18 en 25-30 jaar in Blaricum. Prettige bijkomstigheid voor de dorpen van het terugschroeven van de studiebeurzen is dat studenten langer thuis blijven wonen. En dus hun vrije tijd en energie in de clubs kunnen stoppen waar ze altijd hebben gesport! Maar dan is het ook fijn dat als ze wat meer financiële ruimte krijgen, ook dan in het dorp kunnen wonen, en dit werk kunnen blijven doen. We willen toch allemaal dat er trainers zijn voor onze kinderen als ze willen turnen, voetballen, tennissen, handballen etcetera. En we willen toch allemaal een leuke Koningsdag in eigen dorp?

Geef een reactie