‘Zakelijk én kwetsbaar durven zijn’

Tijdens de nieuwjaarsborrel van de BOV (Blaricumse Ondernemers Vereniging) met circa 35 aanwezigen stelde voorzitter Djelko van Es ondermeer: ‘De BOV bestaat volgend jaar een halve eeuw. Kennelijk is er al 49 jaar bij de locale ondernemers behoefte om iets met elkaar te doen en ook iets voor elkaar te zijn en te betekenen. Het dorpse karakter behouden moet zeker: met aanpassingsvermogen en flexibiliteit, met respect voor de rode draad van de geschiedenis. Sluit echter het meegaan met de tijd niet uit – anders overleef je het op den duur niet.’
Over de relatie tussen gemeente en BEL enerzijds en locale ondernemers anderzijds zei Van Es dat daar nog een mooie taak ligt. ‘Meer oog voor de ondernemers en behoud van de werkgelegenheid bijvoorbeeld.’ En specifiek: ‘Het verbeteren van het standplaatsenbeleid bij de muziektent; het realiseren van meer parkeergelegenheid tegenover Bellevue en het sneller door de gemeente reageren op vragen van ondernemers. Zaken die dringend aandacht behoeven.’
Van Es sloot af met de constatering dat de behoefte om meer samen te werken toeneemt. ‘De noodzaak daartoe wordt meer en meer gevoeld en begrepen, net zoals het elkaar gunnen. Meer samenwerkingsvormen zijn inderdaad nodig om mee te blijven doen en tegenwicht te kunnen bieden aan het geweld van zakelijk internet. Meer ondernemen ook vanuit je hart, tegelijkertijd zakelijk én kwetsbaar durven zijn, dat leidt beslist tot groei met echte kwaliteit.’

Een gedachte over “‘Zakelijk én kwetsbaar durven zijn’

  1. Wat is er gebeurd met het initiatief ‘Blaricum Bruist’? Iets met #gevuldezakken en # noorderzon ?

    Oog: tweede vraag is voor eigen verantwoording

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s