Adieu eik

William Singerweg, gisteren: een zeer oude eik is gerooid. Buurman Sybert Blijdenstein liet weten: ‘De eik was zeker zo oud als ik ben – 78. Mede door ingegroeid ijzerdraad [uit de tijd dat er ter plekke nog een boerderij stond] was de kwaliteit van de boom erg achteruit gegaan. Helaas. Voordeel is wel dat er in diverse tuinen nu wat meer licht komt.’
eik

4 gedachten over “Adieu eik

 1. Dat prikkeldraad, had mijn vader als bos- en bomenliefhebber in zijn jeugd natuurlijk moeten weghalen. Die eiken zijn vermoedelijk wat ouder en restant van het eikenhakhout. Op kadaster van 1830 , is het hele perceel waar ‘de Klaproos’ op staat B349 en aangegeven als eikenhakhout.

  Like

  1. Het prikkeldraad was een gewoonte van Oude Lammert Vos . Er was ook een erfhond bij Lammert .En Kees had geen mogelijkheid vanaf 1981 om nog iets voor de eens prachtige bostuin te betekenen gezien de wisseling van eigenaarschap . Reaktie van Maria Piel .

   Like

 2. Herinneringen aan een tijd waarin men leefde met elkaar.
  In de zomer van ’81 kreeg Jonge Lammert hulp bij de hooibouw van vele Blaricumse boerenzonen, twee Eemnessers en 1 Huizer. Een dag later stond ‘de berg’ uit het lood, met een dreiging naar de paardenboxen.
  Zonder tegenprestatie werden de hooibalen op karren verplaatst naar Fransepad 19 t/m 25.
  In bijzijn van Oude Lammert werd er getoost op een goede afloop.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s