In plaats van mij aan te geven …

… bij winkelpersoneel wegens het niet dragen van een mondkapje, kunt u beter mij direct en persoonlijk aanspreken. Graag zonder mondkapje. Dan zal ik u – op basis van de wetenschap! – uitleggen dat mondkapjes niet alleen schadelijk zijn voor de drager, maar ook voor degenen in zijn/haar directe omgeving.
Schermafbeelding 2022-01-21 om 09.32.33Schermafbeelding 2022-01-21 om 09.34.12

Het hele artikel leest u hier.

11 gedachten over “In plaats van mij aan te geven …

 1. “Better safe than sorry” gaat volgens dit artikel niet op, meent Oog.
  Dat zou waar kunnen zijn maar misschien is het duidelijker om een samenvatting van dit artikel in het Nederlands te plaatsen zodat men inzicht kan krijgen in de 376 redenen, waarom dat mondkapje schadelijk zou zijn voor de gezondheid.
  Dit artikel wordt nu hooguit door 3 mensen gelezen en dat is dan weer jammer………….
  Tenslotte wil eigenlijk iedereen van dat vreselijke snuitje af!

  Like

 2. Dr. ir. Carla Peeters heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de schadelijke effecten van het dragen van mondkapjes. Tevens heeft zij aangetoond dat mondkapjes geen virusdeeltjes tegenhouden. Een serie artikelen van Peeters daarover is gepubliceerd door HP/De Tijd.

  Emeritus hoogleraar experimentele immunologie Pierre Capel komt tot de dezelfde conclusies. Wetende dat een coronavirusdeeltje een doorsnede heeft van ~ 80 nanometer zijn hun conclusies allerminst verbazingwekkend.

  Medische mondkapjes zijn UITSLUITEND effectief onder greconditioneerde omstandigheden, zoals in een operatiekamer, waar – héél belangrijk – atmosferische OVERdruk heerst. Desgewenst kan ik een Amerikaanse bron overleggen.

  Bij deze verwijs ik naar een gesprek in juni 2021 https://www.youtube.com/watch?v=21RTxLvWJ9Q met Peeters bij het onafhankelijke mediaplatform De Nieuwe Wereld. Hopelijk verhoogt dat de toegankelijkheid voor niet- of onvoldoende geïnformeerde lezers en kijkers.

  Like

  1. De reden dat Capel emeritus is, is omdat hij een fraudeur was. Mensen als Carla Peeters zijn niet onafhankelijk. Die hebben een verdienmodel gevonden in deze bangmakerij.

   De aarde is rond. Zwaartekracht bestaat. Mondkapjes werken.

   Het aanbod wetenschappelijke studies is inmiddels overweldigend. Nou kan ik er wel 50 neerzetten, zoals hier https://www.kxan.com/news/coronavirus/do-face-masks-work-here-are-49-scientific-studies-that-explain-why-they-do/

   Maar dat zal geen effect hebben. Sites als Ademvrij hebben, buiten donaties, maar 1 doel en zullen daarvoor als een soort Foxnews cherrypicken tussen, deels ingetrokken, studies.

   Duizenden wetenschappers, met de juiste achtergrond, zijn er mee bezig. Maar de dorpsfotograaf weet het allemaal beter. En belangrijker: steekt gewoon trots ​een middelvinger op naar de rest van het dorp.

   Oog: jammer dat de link niet werkt … en de rest van uw reactie is ook niet erg indrukwekkend. En hier iets om op te kauwen: The World Health Organisation says: “Masks should be used as part of a comprehensive strategy of measures to suppress transmission and save lives; the use of a mask alone is not sufficient to provide an adequate level of protection against COVID-19.

   Like

   1. Dus de WHO zegt dat maskers alleen niet werken, maar gepaard moet gaan met andere maatregelen. Zoals afstand houden en minder bezoekers per m2. Ah, zoals we hier precies doen.

    Een autogordel alleen helpt niet. Je rijgedrag en airbags zijn onderdeel van het hele plaatje.

    Oog: ofwel: in een winkel zonder geavanceerde luchtverversing en zonder stringente social distancing en zonder 100% handen wassen helpen mondkapjes niks, c.q. zijn ze contraproductief. we zijn het eens.

    Like

   2. @ Roloef de Ruiter

    Als er nu iets niet onafhankelijk is dan is het de WHO wel. Deze organisatie ontvangt onder andere donaties van de BMGF.
    Hetgeen je over Capel en Peeters debiteert is klinkklare onzin. Juist hoogleraren die met emeritaat zijn zijn onafhankelijk in hun denken en handelen.

    A classic fallacious argument: “If masks don’t work, then why do surgeons wear them?”
    https://www.sott.net/article/438827-A-classic-fallacious-argument-If-masks-dont-work-then-why-do-surgeons-wear-them

    Jim Meehan MD
    meehanmd.com
    Wed, 22 Jul 2020 05:49 UTC

    Like

 3. Bent u niet gewoon verplicht een mondkapje te dragen in bv de winkel? Of zijn deze regels er niet voor oog?

  Oog: “One has not only a legal, but a moral responsibility to obey just laws. Conversely, one has a moral responsibility to disobey unjust laws.” – Martin Luther King, Jr.
  Unjust laws, omdat er wereldwijd heel veel meer wetenschappelijk bewijs is van de negatieve effecten van mondkapjes dan van positieve – if any. Met niet dragen wordt zowel de eigen gezondheid als die van in de directe omgeving niet geschaad. En het enkel en alleen dragen van zo’n ding voor ‘het veilige gevoel van anderen’ is natuurlijk belachelijk. Lees het bijgevoegde artikel! Wees niet bang om wakker te worden …

  Like

  1. Grappig, dat is precies ook de gedachtengang van de door jou zo verafschuwde stoepparkeerder bijvoorbeeld. Nog nooit is de gezondheid van een stoepparkeerder in Blaricum achteruit gegaan en nog nooit heeft dat de gezondheid van een passant in blaricum geschaad. Regels zijn er niet voor niets en als je er moeite mee hebt moet je de discussie met de wetgever aangaan.

   Oog: zucht … het zijn de stoepparkeerders die moeite hebben met de regels … en wat is het intens en schrikbarend jammer dat u niet begrijpt wat de schade is die stoepparkeren aanricht bij rechtmatige stoepgebruikers. maar eh … we hadden en hebben het over mondkapjes.

   Like

 4. Beste oog,

  Goed dat u nadenkt over uw gezondheid en het dragen van de mondkapjes. Frappant is echter wel dat er meer wetenschappers overtuigd zijn van het nut van deze kapjes dan dat er tegen zijn. Feit is dat de kapjes in bijna de hele wereld gedragen worden. Feit is ook dat ze in Japan de kapjes al droegen voordat corona er sowieso was. Dat doen en deden ze niet voor niets want je draagt dit niet voor je plezier. Laatste feit is ook, dat iedereen zich aan de geldende regelgeving heeft te houden. Ook ik ben het weleens ergens niet mee eens. Heb respect voor elkaar en elkaars mening.

  Oog: het gaat ook in deze om ieders gezondheid en welzijn. Daarbij is het geuite standpunt gebaseerd op wat organisaties als RIVM, RKI, CDC, FDA en WHO en wat erkende deskundigen als Bhakdi, Rancourt en Vernazza ervan vinden: mondkapjes hebben nauwelijks virologische werking, eerder een negatieve dan een positieve fysiologische werking, maar wel een politiek-psychologische werking. En aan dat laatste – ook wel genoemd bangmakerij, angst verspreiden – behoort een weldenkend burger niet aan mee te werken. Over Japan (en andere Zuidoost-Aziatische landen) is te zeggen dat industriële en grootstedelijke milieuvervuiling van een geheel andere orde is dan covid-virussen. Met uw laatste zin wordt aan deze zijde natuurlijk volledig ingestemd.

  Like

 5. Hehe. Haal je nou kritische reacties weg. Typisch gedag van de “wakkere” medemens. Andere wijzen op verkeerd gedrag bij het parkeren, maar zelf schijt hebben aan de medemens. Chapeau

  Oog: alles goed met u?

  Like

 6. @ jheschaapherder en (nogmaals) Roelof de Ruiter:

  Not Safe, Not Effective — 376 Ways That Face Masks Are Known To Harm The Wearer
  https://www.lewrockwell.com/2022/01/allan-stevo/not-safe-not-effective-376-ways-that-face-masks-are-known-to-harm-the-wearer/

  By Allan Stevo
  January 5, 2022

  Zelfs toenmalig staatssecretaris Tamara van Ark – toch niet bepaald de meest snuggere – erkende dat mondkapjes geen medisch doel dienen, maar “gedragsbeïnvloeding” als doel hebben: https://www.youtube.com/watch?v=6bDl2hAB9gw

  Bij mij zijn Van Ark – en bv. Attje Uilskuiken – echt aan het verkeerde adres. Ik laat mijn niet disciplineren (“de geldende regelgeving”, die onlogisch is en geen enkel medisch doel dient) en al helemaal niet door autoritaire kletsmajoors.

  Like

 7. Bovenstaande reacties geven eens te meer aan dat de leugens die vanuit Den Haag over ons uitgestrooid worden dusdanig groot zijn dat de meerderheid van de gelovigen niet kan accepteren dat corona een hoax is enkel en alleen bedoeld om ons onder controle te houden en te dwingen naar een digitaal paspoort / digitale currency. Gebruik je gezonde verstand en leef in vrijheid.
  Overigens: als die FFP2 maskers zo goed zijn om een “dodelijk” virus tegen te houden dan snap ik niet dat de asbestverwijderaars daar al lang niet op overgestapt zijn. Of weten zij dat de kleinste asbestdeeltjes honderd keer groter zijn dan het virus?
  Only sheep wear masks.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s