Even binnen kijken …

… bij de bijna afgeronde verbouwing van IJssalon De Hoop. Links (niet op de foto) de nieuwe ingang en uitgangen; voor de drie ramen komen zitjes; rechts achter de kast komt ook een uitgang én de oude ijsmachine waarmee vader en grootvader Kooij ijs maakten. Ook Caroline zal  twee keer per dag dit apparaat aan het werk zetten. Midden op de foto de uitstalkast, met daarin plaats voor 54 smaken ijs en erachter plaats voor zes scheppers (die elkaar dan niet meer in de weg staan). Wellicht dus ook een hogere ‘doorloopsnelheid’, c.q. kortere wachttijden.
Rechts op het buffet twee nieuwe chocoladekranen, waarbij hoorntjes en koekbakjes eerst een bodem kunnen krijgen van chocolade (Callebaut), of waar het opgeschepte ijs in chocolade kan worden ondergedompeld. Feestje! Officiële opening zaterdag 5 maart, daarvoor proefdraaien c.q. ‘gewoon open’.
hoopbinnen1 - 1

Foto gemaakt vanuit de ruimte die erbij is getrokken (waarvoor vroeger het tuinhekje stond), en waar een bank komt te staan en tafeltjes en stoelen voor de ‘coupe-eters’. Die overigens ook buiten op het nieuw aangelegde terras met overkapping kunnen zitten. Ook komt de grote bank aan de Huizerweg weer terug, en komen er ook aan het Achterom zitmogelijkheden. Ten slotte zal het aantal fietsenrekken stevig worden uitgebreid.
Volgens Caroline kan De Hoop zo ‘iedereen van 6 tot 86 en jonger en ouder bedienen en het naar de zin maken’.

3 gedachten over “Even binnen kijken …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s