Zo ziet het eruit …

… als Ton van Meeuwen met een smoes naar het gemeentehuis is gelokt en daar hoort dat hij aanstonds wordt benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau; …
ton1 - 1

… zo als de burgemeester de versierselen heeft opgespeld en de bloemen overhandigd …ton2 - 1

… en zo als dankbaarheid en vrolijkheid zijn ingedaald en de bubbels de rest doen.ton3 - 1

Ruim veertig jaar geleden ging de heer jhr. ir. Ton van Meeuwen aan de slag als vrijwilliger bij Stichting Het R.C. Maagdenhuis, een fonds voor maatschappelijke initiatieven die de positie van kwetsbare ouderen en jongeren versterken. Vanaf 2008 was Van Meeuwen voorzitter van het fonds. Met zijn inzet heeft hij veel betekend voor de filantropie in Nederland.
 
De heer Van Meeuwen heeft bovendien een veelzijdige bijdrage geleverd aan tal van andere besturen. Zo gaf hij jarenlang de Orde der Augustijnen financieel advies. Hij was secretaris voor Stichting Marez Oyens-van Ittersum en bestuurslid van Stichting Vermogensdoel. Ook was hij bestuurslid en secretaris van Stichting van Nagell van Ampsen en bij vermogensfonds Brentano’s Steun des Ouderdoms. Ook had hij verschillende functies binnen het bestuur van de Ridderschap van Noord-Brabant. En was hij medeoprichter en bestuurslid van Stichting ‘Vrienden van ‘t Werckpaert’.
 
Zijn directe omgeving draagt Van Meeuwen eveneens een warm hart toe. Hij is sinds 2015 secretaris in het bestuur van Stichting dorpsblad Blaricum (hei&wei). In deze rol laat hij ruim 6 jaar een grote affiniteit met het dorp zien.
 
De heer Van Meeuwen heeft naast zijn veeleisende banen (o.a. als directeur van een woningbouwvereniging) steeds tijd vrijgemaakt om mensen die het moeilijk hebben, binnen en buiten Nederland te ondersteunen. En nog steeds dient hij de samenleving met grote inzet.

2 gedachten over “Zo ziet het eruit …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s