RIP Willibrord Frequin

Vandaag is journalist en tv-presentator Willibrord Frequin overleden. Hij is 80 jaar geworden en was al enige tijd ziek. De uitvaartdienst zal plaatsvinden a.s. donderdag in de Sint Jansbasiliek in zijn woonplaats Laren.
willibrord3kl

Willibrord Frequin (* Arnhem, 6 september 1941) was regelmatig aanwezig in Blaricum. Bijvoorbeeld voor de viering van zijn 75ste verjaardag (foto, 2016) in Moeke Spijkstra. Ook heeft hij daar diverse boeken ten doop gehouden, andere gebeurtenissen gevierd en was hij er een graag geziene gast  – met vriendin en later echtgenote Gesina Lodewijkx.

2 gedachten over “RIP Willibrord Frequin

  1. Vele malen kwamen wij elkaar tegen, al wandelend in de Eemnesser polder. Wij groetten elkaar steeds. De laatste maanden zag ik hem niet meer. Nu weet ik waarom. Hij ruste in Vrede. Joop Goes, Blaricum

    Geliked door 1 persoon

  2. Willibrord, anekdotes te over. Trouw en enthousiast bezoeker van De Dag van het Werkpaard. Bij de laatste editie probeerde ik hem in mijn rol als zigeunerin een niet al te fris kettinkje te verkopen. Voor zijn vrouw natuurlijk, als bewijs van zijn grote liefde voor haar. Zodat ik weer eten kon kopen voor mijn baby. Zijn vrouw wilde duidelijk niets van dit kleinood weten, maar Willibrord ging door de knieën en kocht het sieraad. Hij betaalde niet gepast, en ik wist het wisselgeld te behouden door hem uitgebreid te bedanken voor zijn fooi, dat hij zo’n goed mens was, dat hij dit allemaal voor een weerloze baby over had. Het was duidelijk dat hij genoot van het spel!

    Het mooiste verhaal is uit 2003, vrijgezellenfeest van Henk en Monique Vos in Moeke Spijkstra. De bruid wilde graag dat we een servies zouden versieren. Aan porselein konden we niet beginnen, dus werden het papieren bordjes. Willibrord zat aan zijn stamtafel en één van ons bedacht de spreuk: “Ik weet niet of het wat wordt, Willibrord.” De spreuk hebben we zelf op het bordje gezet, en we hebben Willibrord gevraagd zijn handtekening er onder te zetten. Zonder te lezen wat er precies stond, ondertekende hij. En toen kreeg de bruid het bordje te lezen. In haar honderd jaar oude boereninnenpak heeft ze hem flink de les gelezen. Willibrod wist niet hoe snel hij het pand moest verlaten…

    Willibrord, rust zacht, we gaan je missen!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s