Valkenseizoen 2022

Cees van den Brink laat weten:
‘Het paartje slechtvalken op de Vituskerk was al vroeg in het seizoen aanwezig. Helaas heb ik bij het aanleggen van een webcam het vrouwtje eind januari dood in de nestkast aangetroffen. Al snel heeft zich een nieuw vrouwtje gemeld, maar helaas heb ik ook deze vogel dood gevonden in de kast. Dit was eind maart. Een van de vogels was geringd en bleek afkomstig uit Helgoland, Duitsland. De vogels zijn vermoedelijk gestorven als gevolg van de vogelgriep.
Het mannetje bleef gelukkig bij de toren en ik had goede hoop dat we voor 2023 wel een succesvol broedsel zouden mogen verwachten. Maar helaas: dit mannetje lag in juni dood in de pastorietuin. Het was in 2016 geringd en bleek afkomstig van de Vituskerk in Hilversum.’
Slechtvalk Blaricum 6-7-2022
Echter: sinds gisteren zit er weer een nieuwe slechtvalk op de toren. Ik hou mijn hart vast met het oog op de nog altijd actieve vogelgriep, met name in de Eempolder.’
Toch is er ook goed vliegnieuws. Vanaf 2014 broeden er torenvalken aan de Gooijergracht. Ook dit jaar was er weer een succesvol nest. De vier jongen zijn  gisteren uitgevlogen.
valk1

Een gedachte over “Valkenseizoen 2022

  1. Goed “vliegnieuws” is áltijd welkom! De vogelstand is er immers beroerd aan toe door allerlei oorzaken; landbouwgif is bijvoorbeeld een ware ‘killer’!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s