Oekraïense vluchtelingen naar De Woensberg

Het gaat waarschijnlijk om circa 300 personen. Den Haag betaalt.
Bestuursrechtelijke grondslag is het recht van het College van B&W om tijdelijke wijzigingen van bestemmingsplannen te kunnen doorvoeren. Onduidelijk is of de gemeenteraad in deze nog zeggenschap heeft.
Morgen meer info met beeld.
Schermafbeelding 2022-08-25 om 19.44.17

4 gedachten over “Oekraïense vluchtelingen naar De Woensberg

 1. Uitstekende locatie voor degenen die nu niet in de Ukraine kunnen zijn ,vrouwen/moeders en kinderen .. Een mooie omgeving en de zorg van onze Gemeente Van harte gegund . Over een poosje komt het ziekenhuis op Crailo vrij als gebouw . Een goed gebaar richting Eric v.d. Burg hem te helpen met huisvesting voor ontheemden is voormalig ziekenhuis Crailo hem ter beschikking te stellen . EN ik vind dit een uitstekende locatie tussen de SOORTgenoten van Mark Rutte om eens te gaan beseffen dat ook zij verantwoordelijkheid hebben voor het GAVE beleid om te denken dat je vluchtelingen overal kan plaatsen ,als het maar niet bij hen is Reaktie van Maria Catharina Piel .

  Like

 2. Sympathieke omschrijving om de deur te openen voor draagvlak bij de burgers. Zal ons niet verbazen als er ook veilige landers bij komen op termijn. Is deze plaatsing in net zo’n goed overleg met onze gemeentebestuur gegaan als in Albergen?

  Like

 3. Ronald er zijn veel zaken die niet kunnen . B.v. geen woningen voor onze eigen bevolking , totnutoe onvoldoende hulp bij steeds stijgende prijzen van basisbehoeftes ,regering en kabinet die 2 maanden op vakantie gingen ,de mondjesmaat vrijkomende huurwoningen die vrijkomen aan net gearriveerden verstrekken , veilige landengelukszoekers handhaven en faciliteiten geven ,de veel te open binnengrenzen v.d. europese unie en zo kan ik doorgaan . Echter het is Rutte ,tijdens zijn premierschappen ,die doet alsof zijn neus bloedt .En niet ingegrepen heeft . Daarom vind ik het uitstekend als het VVD bolwerk Blaricum geconfronteerd wordt met het gedogen van het wanbeleid van Rutte . Zorg bieden aan moeders en kinderen uit de Ukraine betekent niet dat je daarmee een politieke keuze maakt . Zij komen op de Woensberg. Het terrein van ziekenhuis Crailo ,tussen de SOORTgenoten van Rutte is prima voor de asielzoekers waarvan Rutte deed alsof zijn neus bloedde . Maria Piel .

  Op vr 26 aug. 2022 om 17:48 schreef Oog op Blaricum < comment-reply@wordpress.com>:

  Ronald van Keekem commented: “Mark Rutte schijnt in oorlog te zijn met > Rusland. Hopelijk beseffen steeds meer mensen dat in Oekraine een door de > VS geleide proxy oorlog tegen datzelfde Rusland gaande is en dat massale > Westerse wapenleveranties aan een regime, soortgelijk aan hetgeen o” >

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s