Verhaal over The Ramblers in Blaercom

Het voormalige VARA-radio-orkest The Ramblers staat in het Guinness Book of Records vermeld als het oudste nog spelende dansorkest ter wereld. Inmiddels bestaan ze 96 jaar. Ze werden opgericht in de jaren ’20 van de vorige eeuw door Theo Uden Masman, min of meer tegelijk met de eerste omroepverenigingen. Op donderdagmiddag  29 september vertelt Nol van Bennekom hier over in de Blaercom.
Ramblers_orkestfoto_Decca Records

De lezing is georganiseerd door Versa Welzijn die regelmatig onderhoudende presentaties  en samenkomsten aanbiedt. Nol van Bennekom is sinds 2014 bestuurslid van de Stichting the Ramblers en heeft veel kennis van de geschiedenis van het orkest. In zijn journalistieke loopbaan bij De Gooi- en Eemlander interviewde hij lang geleden (wijlen) de zanger-trombonist Marcel Thielemans voor het oorlogsboek ‘Overleven’ en raakte hij bevriend met hem. Marcel kwam in 1933 vanuit België bij de Ramblers.

Van Bennekom volgt The Ramblers al sinds zijn vijftiende, nu 67 jaar geleden. Uiteraard komt ook het nieuwste boek “Maar….wij komen terug” over de eerste jaren van The Ramblers ter sprake. Theo Uden Masman schreef het in de Hongerwinter van de Tweede Wereldoorlog maar het werd pas twee jaar geleden voor het eerst werd uitgegeven op initiatief van de Stichting Kunst en Cultuur Huizen.

Iedereen is welkom in de Blaercom op donderdag 29 september vanaf 16.00 uur, toegang is gratis, wel wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd in de kosten van de bijeenkomst.

Foto is uit 1933.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s