4 gedachten over “Democratie

 1. Fantástisch! Het is nog één van de laatste tradities die Nederland nog kent. Evenwel zal ook DIT naar de bliksem geholpen worden, net zoals alle Nederlandse tradities. Voor het eerst in de geschiedenis staat tijdens Prinsjesdag een kleine groep oproerkraaiers de boel voor velen (weer) te verzieken met fluiten en ‘boegeroep’. Ziekelijk! Alsof het Koningshuis iets zou kunnen doen aan de door Het Kabinet verziekte (economische) klimaat!

  Like

  1. @ nelis13:

   Besef dat de protesten niet in de eerste plaatst waren gericht tegen de koninklijke familie persoonlijk, maar tegen een instituut dat zeer vermogend heeft kunnen worden dankzij ons koloniale verleden, via aandelen in de Nederlandsche Handelsmaatschappij, opvolger van de VOC en voorganger van ABN AMRO. Datzelfde instituut staat daarom symbool voor groot onrecht in tijden van een voor velen uiterst ongewisse toekomst.

   Een soortgelijk fenomeen zag men afgelopen maandag in Kenia en Zuid-Afrika, waar niemand rouwde om het overlijden van het symbool van de Britse Kroon, wier voorouders nog vele malen meer vermogend zijn geworden dan de hierboven vermelde nazaten, door diefstal, uitbuiting van en moord op miljoenen in Afrika, Azie en de Caribische eilanden.

   Pas echt ziekelijk vond ik daarom het pronken op de kist met de kroon die was voorzien van 250 diamanten, ten overstaan van hen die zucht(t)en onder het juk van roofkapitalisme.

   En let op, hetgeen wij gisteren tijdens Prinsjesdag konden aanschouwen is slechts kinderspel vergeleken bij hetgeen ons aan protesten te wachten staat.

   Like

 2. De uitjouwers en boeroepers waren in meerderheid boeren . Met 1500 tractors wilden zij in oorsprong de dag VERZIEKEN ..Geen enkele andere protestbeweging had zoveel ruimte gekregen om zo een visitekaartje af te geven . Hierbij gezegd De maatschappelijke discussie behoort te gaan met WAT VOOR EEN LEED DOEN WIJ DIEREN AAN . De gehele vleesindustrie moet opgedoekt worden . Weerlose DIEREN zo een kort leven gunnen met een afloop in een slachthuis voor louter economisch gewin . Melkveeboeren prima ,echter minder koeien ,als koeien niet meer rendabel zijn hen een mooie oude dag geven en kalfjes bij de moederkoe laten . Reaktie van Maria Catharina Piel .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s