Buurtschap van start

Met een ‘Amerikaanse borrel’ (iedereen die komt neemt wat te drinken of snacken mee) is vanmiddag in de stal van Oerboer Willem de vereniging ‘het Buurtschap het Oude Dorp‘ van start gegaan. Spreker Hans Mohrman meldde dat het Buurtschap op de uitbreidingsplannen van AH een viertal deskundigen heeft gezet (juridisch, verkeer, detailhandel, omgeving), die half maart zullen rapporteren. Hij verwacht dat de gemeenteraad (en daarna ook het college) met het plan zal instemmen – en dat dit direct zal leiden tot een bouwstop en een verdergaand juridisch traject dat over enkele jaren zal eindigen met een uitspraak van de Raad van State. Hij benadrukte dat het Buurtschap werkt vanuit de opvatting dat de huidige winkelsamenstelling in het centrum van het Dorp prima is, dat AH daar helemaal bijhoort, maar dat een vergroting van AH daar om meerdere redenen niet past. [Zie folder onderstaand, lees daarin ook dat er ook bij het Buurtschap geen enkele sprake is van ‘tegen AH zijn’.]
buurtschap2 - 1

buurtschap1 - 1

6 gedachten over “Buurtschap van start

 1. Kritisch zijn t.o.v. kwaliteit assortiment van A.H. in geheel . Het zou weer normaal moeten zijn dat kalfjes bij de moederkoe kunnen blijven.. Alleen ZUIVER ZUIVEL zorgt hier voor . Alle melkprodukten en derivaten hiervan met veel suiker en E-nummers bij de Grootgrutter te verkrijgen zorgen voor Dierenleed . Reactie van Maria Catharina Piel .

  Geliked door 1 persoon

 2. Als oud raadslid was ik trots op het beleid destijds om de middenstand en winkelfunctie zoveel mogelijk te ondersteunen, oa via het bestemmingsplan. Hoe anders lijkt het nu. Een AH nieuwe stijl, groter luxer met meer vers en ‘beleving’, gaat omzet wegtrekken bij al die geweldige winkels die we hebben. Welk dorp van deze omvang heeft een bakker, slager, groenteboer, visboer, drogist, meelmuis enz.
  Ik snap niet hoe onze dorpspolitici die het mkb een warm hart toedragen hiermee akkoord kunnen gaan.
  Het bestemmingsplan laat het niet toe, het gezond verstand ook niet.
  Politiek bedenk: wat weg is, komt nooit meer terug

  Like

 3. Een aantal mensen die sinds kort en wat langer geleden in ons dorp zijn komen wonen kwamen zondagmiddag bij elkaar in de boerderij van v.h. Pummetje en Elly ,die nu gepacht is door Oerboer Willem, om een nieuwe bestuurslaag te vormen in ons dorp onder het genot van een amerikaanse borrel.
  Helemaal niet nodig want : Een Mens Lijdt het Meest van dingen die Hij Vreest.
  Die middag kwamen de medewerkers van de dag van het werkpaard bij elkaar.
  U kent ze wel ,vele uit aloude families ,om te evalueren en nieuwe plannen te maken, vrolijk en verbindend onder het genot van een biertje van het Vitus.

  Oog: bovenstaande reactie wordt beschouwd als een onnodige polarisatie (dus aangestuurd door angst) en trekt scheidslijnen die ongewenst zo niet kwetsend zijn.

  Like

  1. Het is mooi om te zien dat mensen zich druk maken over behoud van alles wat prachtig is aan dit dorp. In die zin steun ik het initiatief van een buurtschap dan ook van harte. Inzake de verbouwing en behoud van de AH winkel raad ik mensen aan zich goed te verdiepen in de plannen en informatie tot zich te nemen. Dan zal een ieder op basis van goed onderzoek een conclusie kunnen trekken. Politiek gezien gaat men gewoon de lijn van besluitvorming af en gezien er geen grote problemen verwacht kunnen worden, zal die wijziging van de winkel er heus wel komen. Dan is er tegen die tijd vast wel weer iets anders om voor te vrezen. Zoals Jacobus hier al aangeeft is een vrolijk samenkomen zonder lijden veel leuker. Amen!

   Like

 4. Mijn Grootvader van moederskant was een scharende Erfgooier uit een familie al meerdere generaties terug in Blaricum. Afgelopen zondag was ik op beide bovengenoemde locaties . In het Vitusgebouw werd er eerst stilgestaan bij degenen die niet meer onder ons zijn . Daarna werd de prachtige film vertoond van de recente Dag v.h. Werkpaard . Daarin weer te zien het kunnen van de Paarden met aanspansels Indrukwekkend en emotievol . 25 september was ik een deelneemster v.d. opvoering rondom de oprichter van destijds de Kolonie ,Jacob van Rees . Ook zondag te zien op film . Vervolgens was ik aanwezig bij de Buurtschap in de boerderij a.d. Eemnesserweg . Het een sluit het andere niet uit . Reactie van Maria Catharina Piel .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s