Gooyergracht opheffen? Oog zocht het uit:

Achter het op zich prijzenswaardige idee – Stem een Blaricummer in het Waterschap – lijkt onder punt 3 een bedenkelijk idee schuil te gaan. Het CDA wil het water in de Gooyergracht ‘via een zinkbuis’ afvoeren. Huh? En dan een lege gracht, waar bijvoorbeeld een weg wordt gemaakt?
Dorpsgenoot en CDA-kandidaat Martin Meijer legt uit: ‘Nee, de gedachte is om in de gracht het gezuiverde maar nog steeds geurende en niet geheel schone rioolwater te scheiden van het hemelwater – net zoals dat in veel gemeenten ook onder de straten gebeurt. Het gezuiverde rioolwater vanuit Hilversum en Blaricum (uit de installatie aan de A27) moet dan via een zinkbuis worden afgevoerd; de gracht zelf blijft beschikbaar als afvoerroute voor het hemelwater. De waterkwaliteit zal er daardoor op vooruit gaan.’
Mogelijk zal dit plan worden uitgevoerd in samenhang met een ander plan: het vervangen van de waterzuivering in Huizen door een die groter en beter is, en die dan het werk van de installatie in Blaricum kan overnemen. Die zou dan worden ontmanteld en de vrijkomende locatie zal beschikbaar zijn voor … woningbouw.

Maar voor nu en voor na de verkiezingen van 15 maart: de Gooyergracht blijft gewoon een pracht van een gracht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s