Scooterschuiver

18:30 uur, Middenweg: jongedame op scooter moest uitwijken voor doorgassende auto en viel. Even naar het ziekenhuis voor controle.

11 gedachten over “Scooterschuiver

 1. Peter, als vader van een dochter die recentelijk met haar scooter in een soortgelijke situatie op de klinkers heeft gelegen vraag ik mij af of je de foto ook zou plaatsen als het jouw kind zou zijn? Ik vind dit soort publicaties (voor een fotosite?) namelijk walgelijk!

  Oog: ja

 2. Peter, dat is onze dochter die onderuit is gegaan. Geschrokken van een aanstormende auto, kneep ze (te) hard in de remmen. Maar natte klinkertjes en remmen, dat gaat meestal niet goed. Keurig netjes in beeld gebracht, trouwens, niks walgelijks aan. Vooral ook omdat het absoluut geen kwaad kan, ook door foto’s als deze, te benadrukken dat het oude dorp zich met de huidige verkeersdruk niet verstaat. Zelfs een maximum snelheid van 30 km/h blijkt in sommige situaties, waaronder die ter plaatse, veel te hoog, al realiseren we ons dat, lekker warm en droog gezeten in onze comfortabele koekblikken, niet altijd. Het bleef bij veel schrik, een pijnlijke knie en een gebutste scooter. Gelukkig maar.

 3. Ben het helemaal eens met Stan Bos, er is niks mis met de gepubliceerde foto.

  Misschien ook nog leuk om te vermelden dat de doorgassende automobilist is vertrokken, voordat de ambulance en politie arriveerden, omdat hij de pizza’s warm wilde bezorgen.

  1. ALS deze “leuke”(?) vermelding klopt:
   -Vertrekken en daarmee een slachtoffer (van pijn, letsel, maar ook enkel schrik) is niet netjes (dat is misschien wel de belangrijkste, namelijk fatsoens-, norm). De door Kerstin Abeling genoemde reden van vertrek, namelijk het willen afleveren van nog warme pizza’s, zou een verkeerde afweging (‘understatement!’) zijn.
   -Een andere norm die nog zou kunnen spelen is de strafrechtelijke norm: het verbod om de plaats van een verkeersongeval te verlaten door degene die bij een verkeersongeval is betrokken of door wiens gedraging een verkeersongeval is veroorzaakt. Is volgens mij zelfs een misdrijf ….
   Misschien draaf ik door, maar wat Kerstin Abeling schrijft ‘zal toch niet waar zijn’ (mag ik hopen).

   Re-Kerstin Abeling: Helaas is het wel waar. Meneer moest snel weg omdat hij aan het werk was.

 4. ik zou zeggen, dat deze meneer die aan het werk was om pizza’s weg te brengen, toch zo te vinden moet zijn. Wie klopt even aan bij de pizzatent en kijkt even wie dit was en laat hem zich alsnog melden voor dit ongeval. Want het is wel degelijk een misdrijf om de plaats van een ongeluk als veroorzaker te verlaten. Mijn dochter rijdt ook sinds 1 maand op een scooter en is al meerdere malen van de weg afgereden door scheurende auto’s. Niemand rijdt nog 30km in het dorp en er is geen politie om het te stoppen. Dus zou ik zeggen wie neemt dit stukje onderzoek op zich (vader van het meisje??) en stop een jakkerende automobilist. Want als we allemaal niets doen blijft alles hetzelfde.

  Oog: automobilist heeft zich direct na aankomst politie gemeld

 5. Automobilist heeft zich wel gemeld,is gestopt na het ongeluk en riep tegen onze dochter: “Ik heb je toch niet geraakt!” Daarom vindt hij dat hij niets met het ongeluk te maken heeft.
  “Het meisje kan wel van alles geschrokken zijn”.
  Hierna is hij weer aan het werk gegaan.( De eigenaar van de pizzeria heeft overigens verschillende keren naar haar welzijn geïnformeerd.)

  Onze dochter is voor hem uit geweken. Er stonden auto’s geparkeerd aan de kant van de automobilist en hij reed (volgens getuigen) pittig door. Onze dochter zag hem op zich afkomen en heeft hard moeten remmen en uit moeten wijken, anders hadden zij elkaar WEL geraakt!
  Een afspraak om het schadeformulier in te vullen kwam de bestuurder van de auto niet na en weigert het in te vullen.

  Volgens zijn woorden heeft de verzekering hem dit ontraden?

  Wordt vervolgd!

  Birgitta Abeling

  1. Ja, ze was hard gevallen!
   Er was niet voor niets een ambulance gebeld. Het zag er gelukkig erger uit dan het was.
   Het is nu een week geleden en haar knie is nog dik en open, maar gelukkig verder niets aan de hand.
   (Behalve dan haar scooter.)
   De automobilist wil nog steeds geen schadeformulier invullen.
   Morgen wordt het opgestuurd en dan horen we het wel van de verzekering.
   Bedankt voor de belangstelling.

 6. He lijkt mij logisch dat de autobestuurder geen schadeformulier invult. Er is immers geen aanrijding geweest. Natuurlijk is het verwijtbaar dat de persoon niet bij het incident is gebleven maar hij/zij heeft zich wel direct gemeld bij de politie. Emotionele reacties dat een dochter meerdere malen bijna door “scheurende” auto’s van de weg gereden is leidt helemaal tot niets. De val van het meisje van dit topic, is triest en had niet mogen gebeuren. Maar laten we ook eens, als tegenhanger van de wijsheid van bepaalde reageerders, kijken naar het rijgedrag van de fietsers en scooterrijders. Er zullen zat mensen zijn die zich groen en geel ergeren aan het onbeschofte rijgedrag van onze tieners. Als er iets misgaat vanwege een aanrijding roept eenieder “ach en wee” tav het slachtoffer, maar beseft men dan wel dat de betreffende automobilist misschien wel het grootste slachtoffer kan zijn omdat die een onbehoorlijke fietser/scooterrijder heeft aangereden buiten zijn schuld en misschien daar jaren een trauma van kan hebben? (maar dit staat los van het topic want is was er niet bij dus heb ook geen oordeel daarover)

  Oog: mag bij worden vermeld dat bij de aanrijdingen waarbij scooters betrokken zijn, de verhouding tussen jongens en meisjes 9:1 is

 7. Vast een poos geleden, meneer Slokker, dat u zelf tiener was……..

  Oog: met deze tot reflectie uitnodigende reactie en met de wens dat de betrokken jongedame nog veel veilige kilometertjes voor het voorwieltje heeft, sluiten we dit item af.

Geef een reactie