Oog op Blaricum

7 maart 2012

‘De proleten van de Torenlaan hebben het dorp overgenomen!’

Filed under: 't gooi,blaricum,foto's — Oog op Blaricum @ 10:14

Dit was op 6 maart 2002 rond half elf ’s avonds een reactie van de toenmalige gevestigde lokale politiek op de gigantische verkiezingsoverwinning van Hart voor Blaricum. Later die avond kreeg die overwinning een nog sterkere lading toen Pim Fortuyn in het lijsttrekkersdebat op tv de hele gevestigde politieke orde van Nederland op zijn kant zette en in feite het einde inluidde van de traditionele technocratische bestuurderspartijen.
Tien jaar verder is in ieder geval Blaricum niet verloren gegaan, integendeel. Kennelijk zijn er toen ook echte volksvertegenwoordigers (met het gezicht wél gericht naar samenleving en kiezer) aangetreden.

1 Comment »

  1. De laatste zin uit dit topic snap ik niet helemaal. Misschien is het goed om ook te kijken naar de verschuivingen tijdens de laatste verkiezingen in 2006&2010. D66 weer helemaal terug van niets naar 2.

    Comment by Rob Slokker — 8 maart 2012 @ 10:47 | Beantwoorden


RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Powered by WordPress.com.

%d bloggers liken dit: