Brandweer heeft nieuw voertuig

Volgens schema vindt morgen bij Brandweer Blaricum de wisseling van het dienstrooster plaats; deze zal samenvallen met de officiële ingebruikname van het nieuwe blusvoertuig BF610, de BrandFiets. Voorzien van ondermeer sirene en zwaailicht, portofoon en blusmiddelen. Volgens kazernecommandant Frans van der Veen kan met de 610 nog sneller en effectiever bij lokaal alarm worden uitgerukt. Dat met de BrandFiets ook wordt geanticipeerd op de dreigende bezuinigingen, laat Van der Veen in het midden. Hij wijst erop dat de BF610 vooral een voortzetting is van de trend om met kleinere eenheden op alarmeringen te reageren. Vandaar ook dat vooralsnog is besloten om de BF610 niet van een bagagedrager te voorzien. Van der Veen: ‘Mogelijk komt die wel, want in de gemeente Veenhuizen rijdt de BF610BG, en daar horen we hele goede berichten over. Maar eerst gaan we met dit eenmansvoertuig aan het werk – we zijn daarmee in Nederland echt uniek.’ De 610 wordt bij alarmeringen door het eerste korpslid dat op de kazerne aankomt ingezet. Vandaar dat alle koprsleden binnenkort (in groepjes van drie) met de BF610 op een zelfbetaalde trainingsstage gaan bij Vaals. De officiële ingebruikname zal morgenmiddag (zondag) om 12 uur plaatsvinden met een korte rondje bij de kazerne (Singel) op de BF610 door het formele hoofd van de brandweer burgemeester Joan de Zwart.

5 gedachten over “Brandweer heeft nieuw voertuig

 1. En volgens de kalender is het morgen 1 april … 😉

  Oog: morgen gaat ook de zon op, is er voetbal, eet u een beschuitje enz enz

 2. Briljante vondst van onze lokale brandweermensen. Waar een klein dorp al niet groot in kan zijn. Ik mis nog de rookmelders die wij als inwoners op onze fietsen kunnen monteren om zodoende direct de fietsende brandweer te kunnen waarschuwen.

 3. Met zijwieltjes erop kan hij ook dienst doen als hoogwerker ??
  Erg nuttig met al die rieten kappen in ons mooie dorp.
  Reken maar dat ik er zal staan om 12 uur op 1 April….. 🙂
  Borreltje of toch maar een glas water vanwege de bezuinigingen van de Regio ??

 4. Voor deze grap is echt alles uit de kast gehaald om je erin te laten tuinen. Perfect! In eerste instantie trapte ik er bij het zien van de foto’s in. Ik werd pas argwanend toen ik bedacht dat ik over zo’n fiets nog nergens iets gelezen had. Toen viel het kwartje.

Geef een reactie