‘De gemeente liegt’ – of heeft een leeslesje nodig

Eerste Molenweg: op basis van een extern rapport zijn recent ruim twintig bomen op genoemde weg gerooid. Volgens de gemeente omdat (mede) in het rapport staat dat de bomen niet goed zouden zijn. Deskundige rapportlezers hebben echter ook maar iets wat daar op lijkt niet in het rapport aangetroffen. Aanwonende: ‘De gemeente liegt. De hele buurt is pis. We laten het hier niet bij zitten.’

5 gedachten over “‘De gemeente liegt’ – of heeft een leeslesje nodig

  1. Herplantplicht met Bij-voorkeur drachtbomen voor de bijen. Met het uitlopen van de seizoenen wordt de late dracht hoe langer hoe belangrijker voor de bijenstand. Met de komst van onderhoudsarme tuinen vermindert het aanbod van in de nazomer bloeiende vaste planten. Laat bloeiende bomen kunnen hier uitkomst bieden. Goede najaarsdrachtbomen zijn de Bijenboom, bloeitijd augustus/september en de Zevenzonenboom bloeitijd september/oktober.

  2. Ooit werd de Eerste Molenweg gesierd door prachtige linde bomen. Die zijn 15 jaar geleden gekapt met als reden dat ze te oud en ziek waren. Herplant vond plaats in overleg met de bewoners. Vorig jaar is er een brief door de gemeente aan de bewoners gestuurd met informatie over de gang van zaken i.v.m. de vervanging van de riolering. In deze brief stond onder andere dat er 1 boom zou worden gekapt tussen de nummers 19 en 21. Op een maandagmorgen om half acht in de ochtend werden we opgeschrikt door het geluid van kettingzagen en weg waren alle bomen. Kaalslag had plaatsgevonden. In een toelichting door de gemeente werd mij duidelijk gemaakt dat herplant niet in de bedoeling lag. Door de vele boze reacties werd uiteindelijk toegezegd dat er in januari op deze kwestie door de gemeente zou worden teruggekomen. Dus binnen nu en twee weken. Deze hele gang van zaken verdient geen schoonheidsprijs waarbij een bewuste of onbewuste slechte communicatie vanuit de gemeente ten grondslag ligt. De gemeente stelde dat, na onderzoek door het bedrijf BSI, de bomen een beperkte levensverwachting zouden hebben. Deze stelling blijkt niet in het rapport voor te komen. Na lezing van het artikel van Frans Ruijter in de laatste Hei en Wei wordt dit nog eens bevestigd. Ik verwacht van de gemeente dat er toch, na al dit geblunder, tot herplant zal overgaan.

  3. Gemeente doet toch gewoon wat het wil. Luisteren nergens naar. Ik kwam mijn straatje in rijden en idd een veldslag. Onbegrijpelijk. Ik woon bij elkaar ruim 30 jaar (of langer) op de Eerste Molenweg maar kaler dan dit is niet aan te zien. Hoop dat er nu wordt gekozen voor een boom die wel groeit. Niet weer een boom die er 15 jaar over doet om 50cm te groeien. Ik steun het voorstel van Rikkie Plugboer. iig iets dat groeit!

Geef een reactie