Oog op Blaricum

28 februari 2017

Hoeveel Cadillacs rijden er in Blaricum?

Filed under: kwesties,samenleving,zaken — Oog op Blaricum @ 13:20

4 Comments »

 1. Degenen die de Amerikaanse samenleving en de geopolitieke invloed van dat land (beter) willen leren begrijpen, raad ik aan prof. Noam Chomsky (www.chomsky.info) te volgen. Chomsky heeft ook een pagina op Facebook en een eigen Youtube-kanaal.

  Sinds Donald Trump zijn begrippen als ‘fake news’, ‘post facts’ en ‘alternative facts’ bij vrijwel alle media prominent voorwerp van discussie. Ook in dat verband heb ik een aanbeveling: neem kennis van Chomsky’s ‘Propaganda Model’ [1] en leer begrijpen hoe subtiel de beïnvloeding van de menselijke geest door de ‘Masters of Mankind’ [2] in zijn werk gaat. In plaats van “beïnvloeding van de menselijke geest” mag u ook indoctrinatie of manipulatie lezen.
  Manufacturing Consent [1] (het fabriceren van instemming), zoals Chomsky het noemt, is buitengewoon gevaarlijk. Vaak is ‘het rijp maken van de geesten’ een voorbode van oorlog.

  Ik maak mij grote zorgen over de retoriek over en de demonisering van Rusland en China door Team Trump, door sommige Nederlandse politici (o.a. Haersma Buma, Hennis-Plasschaert, Pechtold, Rutte, en in iets mindere mate Asscher, Klaver en Van der Staaij) en door EU-politici, waaronder Frans Timmermans. Het totale gebrek aan visie over en inzicht in de nakende multipolaire wereld met een economisch machtscentrum op óns(!) Euraziatische continent [3,4] bij voornoemde politici, en de wijze waarop zij krampachtig vasthouden aan Atlanticisme [1] is ronduit verbijsterend.
  Weet daarom op wie u (liever NIET) gaat stemmen op 15 maart. Laat u niet in de luren leggen, maar vertrouw vooral op uzelf.

  [1] – zie o.a. Wikipedia
  [2] https://www.youtube.com/watch?v=cl9Y8ZhJP2s
  [3] https://www.youtube.com/watch?v=83G10vWamAc
  [4] http://www.vpro.nl/programmas/tegenlicht/kijk/afleveringen/2016-2017/De-nieuwe-zijderoute.html#

  Comment by Ronald van Keekem — 28 februari 2017 @ 15:43 | Beantwoorden

  • Lieve Ronald , welke partijen zijn kosher in jouw optiek ? Reaktie van Maria Piel .

   Comment by rubenpiel77@gmail.com — 28 februari 2017 @ 16:13 | Beantwoorden

   • Hoi Maria,

    Eigenlijk ben ik niet echt van het zieltjes winnen, ik laat ieder graag zijn/haar eigen keuze.
    Maar nu je het mij specifiek vraagt en gelet op de twee belangrijkste mondiale uitdagingen waarvoor de mensheid zich gesteld ziet, milieu en sociale ongelijkheid, beide dé belangrijkste oorzaak van conflicten, zie ik slechts één Nederlandse politieke partij die een coherente visie heeft om die uitdagingen via een concreet actieplan het hoofd te bieden: de Partij voor de Dieren.

    De mensheid moet niet pappen en nathouden door symptoombestrijding, maar fundamentele oorzaken van de problemen wegnemen. De schaamteloosheid waarmee de ‘beschaafde’, vnl. Westerse wereld grondstoffen rooft in Afrika en op andere continenten, de uitbuiting van de bevolkingen aldaar en het voortdurend plegen van ecocide, is niets anders dan immoreel. Het gedrag en de hebzucht van de multinationale corporations en hun institutionele beleggers vormt dé bron van de massale influx van migranten naar Europa (en van Mexicanen naar de VS).
    Grenzen sluiten en vluchtelingendeals aangaan is niet meer dan symptoombestrijding. Enkel echt eerlijke en gelijke speeldvelden op sociaal-economische markten (i.p.v. handelsverdragen die dat slechts in naam zijn) zal de massale migratie (kunnen) stoppen, plaatselijke bevolkingen perspectieven kunnen bieden op een betere toekomst en bevolkingsexplosies kunnen tegengaan. Onderschat dat laatste probleem vooral niet: officiële prognoses van de Verenigde Naties over de populatie in Afrika zijn van ruim 1,1 miljard inwoners thans, naar 2,5 miljard inwoners in 2050, tot vier miljard (!!) inwoners rond de komende eeuwwisseling. Teneinde misverstanden te voorkomen, mijn visie daarop heeft geheel niets te maken met discriminatie of xenofobie, ik argumenteer hier puur vanuit rationaliteit (en naar ik hoop: moraliteit).

    GroenLinks en de SP komen enigszins in de buurt van de PvdD, maar hun visie en plannen schieten naar mijn mening nog steeds ernstig tekort. Statiegeld heffen op verpakkingen en vergroening van de huidige (lineaire) economie, waarbij men echter nog steeds blijft lonken naar de neoliberale ideologie, is allemaal leuk en aardig, maar een grondige omvorming naar een circulaire economie – zoals die wordt gepropageerd door bijvoorbeeld de Franse econoom Thomas Piketty – is een absolute ‘must’.

    Mijn advies: stem op 15 maart vooral met je <3 !!

    https://www.partijvoordedieren.nl/data/verkiezingen/tk2017/programma/

    Comment by Ronald van Keekem — 28 februari 2017 @ 17:48

 2. Dank voor je sympathieke reaktie . Reaktie van Maria Piel.

  Comment by rubenpiel77@gmail.com — 1 maart 2017 @ 09:58 | Beantwoorden


RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Powered by WordPress.com.

%d bloggers liken dit: