Oog op Blaricum

13 augustus 2017

Ruimte voor fietsers

Filed under: bestuur,kwesties,nieuws — Oog op Blaricum @ 09:09

Dinsdag publiceerde Milieudefensie een rapport over de plaats van de auto in de hoofdstad. Hierin valt te lezen dat 48 procent van de openbare ruimte in Amsterdam is ingericht voor automobilisten, fietsers moeten het doen met 11 procent. Vraag is waar dat percentage voor fietsers op uitkomt in het centrum van Blaricum-Dorp. Met een gemeenteraad die ook haar eigen Strategische Visie 2030 heeft verloochend, zal dat niet veel zijn.

6 Comments »

 1. Hoeft ook niet .ons dorp is zo mooi dat er behalve torenlaan beslist geen aparte fietspaden nodig zijn.

  Comment by E. Van leeuwen — 13 augustus 2017 @ 09:14 | Beantwoorden

 2. Het doel van het rapport van Milieudefensie is zeer waarschijnlijk het terugbrengen van parkeerplaatsen in de stad om de automobilist nog meer te pesten. Ik vermoed dat van de 48%, de helft parkeerplaatsen zijn en auto’s nemen nu eenmmaal meer plaats in, ook als ze stil staan. Parkeerplaatsen verminderen in het centrum van Blaricum lijkt me niet wenselijk (handhaven dat de parkerrplaatsen gebruikt worden wel).

  Oog: wat een aanname …

  Comment by Niels van de Westelaken — 13 augustus 2017 @ 10:05 | Beantwoorden

 3. Vele jaren geleden werd in de Gemeenteraad gesproken over het stimuleren van het fietsgebruik binnen onze gemeente. Ik heb toen een snelle enquête gehouden onder de (toen) 15 raadsleden: resultaat 2 raadsleden waren op de fiets gekomen en 13 per auto. Einde discussie. Ik vrees dat deze situatie nog niet veel verbeterd is.

  Comment by Jan Heybroek — 13 augustus 2017 @ 11:15 | Beantwoorden

 4. Parkeren met de fiets is geen probleem….
  Fietsen in het dorp tussen auto’s die je van de weg rijden wel!!
  Nu tijdens de vakantie is het een feestje

  Comment by Marjanne geesink — 13 augustus 2017 @ 16:51 | Beantwoorden

 5. Ons dorp is prachtig maar niet ingericht voor auto’s. Smalle, bolle weggetjes, op te veel hoeken helaas te hoge heggen. Ook de Torenlaan en de Huizerweg in het centrum zijn te smal voor de vierwielers. Maar… die rijden er toch en in behoorlijk grote getalen. Op de Bergweg, waar wel ruimte is voor auto’s, die daar ook met behoorlijke snelheid voorbij razen, missen we een vrijliggend fietspad, verkeersremmende maatregelen en logische voetpaden met veilige oversteekplekken. Dat alles maakt fietsen (en ook wandelen) in Blaricum met kleine kinderen tot een hele grote uitdaging, zeker ’s ochtends bij het naar school gaan. Meneer/mevrouw Van Leeuwen, u bent bij deze uitgenodigd voor een fietstochtje door Blaricum met mij en dochters Eva (3) en Anniek (5) om het aan den lijve te ondervinden! Hetzelfde geldt uiteraard voor de raadsleden.

  Comment by Linda Eggenkamp — 13 augustus 2017 @ 21:57 | Beantwoorden

 6. Heb veel gefietst door het dorp, tweekinderen dagelijks met vriendinnetjes naar school.is wel al enige tijd geleden, maar je moet er toch niet aan denken op het binnendoor of fransche pad een afgebakend fietspad. Doe iets aan de auto,s bv. 1auto per gezin gratis rijden en parkeren. Alles van buiten tot aan de rand. We verpesten het dorp niet toch meer!!!!!!!

  Comment by E. Van leeuwen — 14 augustus 2017 @ 08:46 | Beantwoorden


RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Powered by WordPress.com.

%d bloggers liken dit: