In de agenda – Blaricum Music Festival

Van donderdag 5 tot en met zondag 8 juli aanstaande vindt – voor de eerste keer – het Blaricum Music Festival plaats. Het bestaat uit negen topconcerten, masterclasses door de beroemde vioolpedagogen Prof. Boris Kuschnir en de eerste ooit in Nederland gehouden tentoonstelling over de beroemde Italiaanse vioolbouwer Antonio Stradivari (natuurlijk mét een groot aantal topstukken uit zijn oeuvre).
De concerten vinden plaats in De Dorpskerk, de masterclasses in Société Wexxs en de tentoonstelling in Kunsthandel Studio 2000. De tuin van Achterom 1 wordt ingericht voor mensen die cateringarrangementen hebben besteld en in Achterom 1 worden de infobalie en ticketshop gehuisvest. Naast de ingang van De Dorpskerk kunnen rond de concerttijden losse drankjes en hapjes worden gekocht.

Initiatiefnemer van het festival is de nu 15 jaar in Blaricum woonachtige dirigent en ‘cultureel ondernemer’ Peter Santa. Hij liep al jaren rond met het idee om in Blaricum een muziekfestival te organiseren zoals die jaarlijks in onder andere de Zwitserse dorpen Gstaad en Verbier worden gehouden (maar dan natuurlijk zonder de Zwitserse bergen…).

Inmiddels is van de in totaal 2200 toegangskaarten circa 50% verkocht en hebben meerdere organisaties en ondernemingen zich als sponsor aangemeld. Santa: ‘Het ziet er naar uit dat het Festival een succes gaat worden.’

Info >hier<.

Een gedachte over “In de agenda – Blaricum Music Festival

  1. Mooi initiatief!
    Heb overigens niets van Oog vernomen over Papageno concert afgelopen vrijdag bij vijver van Rust Wat. Of komt daar nog een foto-verslag van?

Geef een reactie