5 gedachten over “Kermisvragen – een paar hele kleine kermisvragen

 1. Dit is wel een heel eenzijdige en pessimistische kijk op de ontwikkeling van ons dorp. Zo wordt het al snel openluchtmuseum Blaricum waar alleen overdag nog bezoekers zijn.
  Het is zaak om een hybride samenleving te creëren in Blaricun waar respect is voor elkaar, de geschiedenis wordt eerbeidigd maar vooral innovatie en vooruitgang wordt geboden. Waar we meer dan gebruikelijk voor de 15-35 jarige ontwikkeling, ruimte, plezier en vermaak bieden. Blaricum is meer dan alleen het oude folklore behouden voor een 50plus generatie. Juist de kermis week biedt meer en sluit aan bij landelijke ontwikkelingen. De dag van het trekpaard biedt weer meer voor de “originele” oudere bewoners. Zo is er voor elk wat. Procentueel moeten we meer evenementen hebben voor de jongeren juist om vooruit te kunnen, jongeren te behouden / betrekken bij het dorp. De toekomst os aan de jeugd en niet aan de ouderen die niets willen veranderen.

  1. Dag Ahrend woon jij in de driehoek met lallende kinderen en vechtpartijen, achter hoge hekken(echt kermis) gevoel en niet te vergeten tot half vier in de ochtend House muziek met mega decibellen komende uit de smederij er wordt gelegenheid gegeven aan de jeugd om verder te feesten terwijl de Vitus al gesloten is.De politie is gebeld en daarna werd het rustig door ingrijpen politie.De Kerklaan is fantastisch om in te wonen behalve tijdens de kermis
   Ger An

   1. Inderdaad ook in het oude dorp, op en naast de route. Overigens mijn ouders ook.
    Sluitingstijd is sluitingstijd daar ben ik het met je over eens. Dat moet worden gehandhaafd. Is bij moeke en ouwe tak ook het geval en gaan ze goed mee om.
    Vroeger was Vitus altijd gedoe/ open lucht, bands, drank en meisjes.

    Waar het om gaat is dat het van alle dag is. De overlast (met name na sluitingstijd) miet strikt worden beperkt. Niet voor niets heeft bijv Moeke enorm geïnvesteerd in beveiliging (heeel normaal tegenwoordig). Daar is dan ook heel beperkt overlast.

    Waar het mij om gaat is dat we moeten willen meegaan met de tijd, daar horen dit soort feesten bij. Heeft niets met carnaval te maken. We moeten er alleen laders aan weten te stellen of nog beter de ondernemers die het organiseren (zoals Moeke en Ouwr Tak al doen.

    Overigens is het een feest voor geel Blaricum en niet alleen ins ouwe dorp, de gouden driehoek of Zwaluweeg. Het is ook de Blarcummetmeent etc. Samen zijn ee 1 Blaricum en verbroederd het net zoals de dag van het trekpaard, de stad en Landruiters, de Rotary rally etc

 2. Mooi Blaricum is grotendeels al opgeofferd door gemeentelijke bestuurders met hetzelfde inzicht als u . .Naar evenementen zoals De Dag van Het Werkpaard komen behalve oorspronkelijke Blaricummers ook de nieuwe rijken en Kakkers kijken . Om de jongeren voor het dorp te behouden is het te laat . De gehele huurwoningmarkt is in handen gegeven van de kapitalisten in ons dorp . Reaktie van Maria Piel .

 3. Heeft Oog alleen oog gehad voor de dames op de kermiswagens? Ik kan me herinneren dat er bijvoorbeeld ook een mister Bean op de kassa van de Polyp staat. Maar meer mooie mannen, daar ben ik wel voor.
  De Blaricumse kermis trekt ook echt wel Blaricummers hoor! Zelfs rond 22.30 uur deed ik zo’n 1,5 uur over een retourtje kermis. Er liepen niet veel mensen, maar veel hadden een Blaricumse achtergrond. En dan moet je even bijpraten.

  Ik heb tijdens mijn vakantie in Overijssel twee tent-feestkermissen gezien. Groot grasveld, bij de een midden in het dorp tegenover de Mariagrot, de ander ooit aan de rand van het dorp maar door nieuwbouw om het evenemententerrein, ook niet meer woningvrij. Een wat kleinere tent en een enorme tent er op, kermis er voor. De uitstraling van de kermissen op de grasvelden aldaar is een stuk minder dan de uitstraling van een kermis in dorp. En als het flink regent/geregend heeft, is het een drassige bende.
  Ook bij deze kermissen vonden er verschillende activiteiten plaats buiten het evenemententerrein. Voor zover ik kon nagaan, was er ’s avonds alleen muziek in de tent op het evenemententerrein. Maar jongeren aldaar verzekerden me dat er in het dorp bij mensen thuis diverse tenten in de tuinen waren gezet voor de afterparty’s…
  Opvallend vond ik de woensdagmiddag in Lemelerveld: tent stampvol 30-plussers bij het evenement loterij…

Geef een reactie