Kermis 2018: minder druk, meer drug

Uit De Gooi en Eemlander:

‘Ouwe Tak’ Marise van de Koot reageert:
‘Wij kunnen ons maar ten dele in deze berichten en beeldvorming vinden. Wij zijn van mening dat de kermis dit jaar juist dorpser was dan vele voorgaande versies, en ook gezelliger. Ook onze beveiligers vinden dit. Nu wordt het beeld opgeroepen dat het met name de horeca zou zijn die voor problemen zorgt. Dat die problemen er zijn hoor je mij niet ontkennen, maar het gaat mij veel te ver om die allemaal aan de horeca te linken. Ook de burgemeester weet heel goed dat er groepen jongeren van elders komen enkel en alleen om hier te klooien en drugs te verkopen. Meer handhaving lijkt me haalbaar en noodzakelijk. Overigens vinden wij het jammer dat er al een soort ‘definitief’ beeld naar buiten wordt gebracht, terwijl de evaluatie met de horeca en omwonenden nog helemaal niet heeft plaatsgevonden. En wat het college gaat voorstellen? We gaan het zien …’

7 gedachten over “Kermis 2018: minder druk, meer drug

 1. Een evaluatie met omwonenden lijkt mij zeer gewenst en op zijn plaats. Menigeen houd zijn hart vast of en wat de schade is als ze terug komen van, vaak de bewust geplande, vakantie tijdens de kermis.

  Wij hebben dit jaar ‘slechts’ 1 afgetrapte spiegel (niet onze auto) in de straat geconstateerd. Verder nog een bij ons uit de tuin weggenomen ‘uitrit vrijlaten bordje’, een afgerukte fietslamp in de tuin vergezeld met de nodige plastic bierglazen.

  Wij waren ‘gek genoeg’ blij dat het hier voor bij is gebleven.

  Ik ben van mening dat ‘wij’ als Blaricum teveel gespuis lokken naar onze kermis.

  Ik geef de horeca hiervan niet de schuld. Maar helaas trekt het dit soort mensen ‘ook’ aan.

  Wellicht een idee om vroeger af te breken zodat er minder volk nog laat over straat zwalkt?

 2. Bij ons in de raadhuisstraat beveiligingshekken elke nacht over straat gegooid. Veel lawaai maakt dat en is beetje angstaanjagend om 2 uur s nachts. Maar wel minder mensen op de been door gesloten Moeke.

 3. Ik heb een fantastische kermis gehad. Tot ’s avonds heel laat ook oudere Blaricummers (70+!) op de been op de kermis zelf. Helaas wel drie dagen een auto met zeer vermoedelijk dealers op de Bergweg. Drie avonden lang met z’n drieën en soms met meer naast je auto staan en flink wat whiskey met cola achterover slaan, en niet willen antwoorden op de vraag of je niet eens lekker naar de botsauto’s. moet. Vervolgens de lege bekers en de drankdozen in de bosjes in de neng achterlaten.
  Aangegeven bij de politie. Mogelijk is deze kijken, maar ze kan er niets mee, bleek ook bij navraag bij een agent.

 4. Het is elk jaar een discussie over wat de problemen veroorzaakt. Meer handhavers is een dure aanwezigheid en daarmee haal je de angel van alle problemen er niet uit. Blaricum zou moet duidelijk maken dat 2 zaken niet welkom zijn. 1 agressie/drugs en 2 dronken achter het stuur. Nummer 1 is vooral te zoeken onder de van noord Afrikaanse afkomstige jongeren uit Huizen. Dit probleem is er al jaren. Probeer een oplossing te vinden waardoor deze jongeren zich niet geroepen voelen om naar de kermis te komen. Haal ze uit hun anonimiteit. Gewoon identiteits controle, noteer alle gegevens ,elk jaar weer en de club wordt kleiner. De burgemeester kan hiervoor i.v.m. veiligheid een tijdelijke maatregel inlaten voeren. Heeft niets met discriminatie of etnisch profileren te maken. Als men niets op zijn kerfstok heeft, vreest hij of zij ook niet voor het tonen van een ID. Voor alle bobo’s rond om Blaricum wonen en die denken dat ze een BNN-er gaan tegenkomen en hun voertuigen rond de kermis in de bermen plaatsen en vervolgens om 3 uur s ‘nachts met de stuk in hun reed weer naar huis gaan geldt het volgende: Zet om 3 uur s ‘nachts met je politiemacht ( vrijwilligers) alle grote toegangswegen af en houdt een alcohol controle.( elk jaar weer) ( en niet om 21.00 uur s’ avonds) Vervelend voor de horeca ondernemers qua omzet maar fijner voor de Blaricummers.

Geef een reactie