3 gedachten over “Kermisvraag

  1. De kermis en de horeca verder uit elkaar , b.v. de kermis aan de Meentzoom .Met alcohol in je hand en dronken zijn de kermis niet opmogen .Controle .Rondom de horecagelegenheiden controle wat erin de straatjes rondom gebeurt . Op de Bergweg en in de Engh surveilleren . Dat laatste mag ook buiten de Kermisweek om . Reaktie van Maria Piel .

  2. Volgens mij heeft niemand zijn kind geleerd dat hij/zij vooral veel moet (in)drinken en drugs gebruiken, en mensen en dingen slopen. Toch gebeurt het volop. Ik vrees dat er vooral een gedragsverandering onder de jongeren moet plaats vinden. Leer je grenzen stellen! En moeten er handvatten komen om de randvoorwaarden aan te pakken, bijvoorbeeld drugsdealers oppakken. Mogelijk kunnen dit soort dingen in de APV worden opgenomen?

    En verder moet de zweefmolen terug!

  3. Allereerst vermeld dat de spelen op het Oranjeweitje, ringsteken, solex race, versierde kinderfietsjes, touwtrekken, middag met Oud-Blaricummers etc. de Blaricumse pret is bij de kermis. De kermisattracties zelf zijn ook geen probleem. De kermisdagen bestonden vroeger uit zaterdagavond vuurwerk + 3 dagen horeca erbij (nu is sprake van een “feestweek”). Het grote probleem is de horeca. De sluitingstijd is compleet uit de hand gelopen, werd steeds later. Geen vergunning meer geven bij Moeke voor optredens buiten van “artiesten”, alleen binnenoptredens, geen speakers buiten (dat controleren en handhaven!). De optredens van de artiesten trekt een groot publiek, elke avond, 1000/1500 personen. Dit jaar was Moeke gesloten, voor de omwonenden een verademing, het verschil van aantal publiek was enorm. Als er een soort Low-Land festival moet komen, dan dat op die dagen houden op ’t Harde, dan geen geluidsoverlast voor bewoners oude dorp.

Geef een reactie