Rieka Wattimena – r.i.p.

Afgelopen maandag is Rieka Wattimena overleden. Zij is 81 geworden.
Velen zullen haar nog wel herinneren als dé keukenprinses en opperbaas
van het toenmalige Indonesische restaurant Merpatis aan het Achterom.

Vanmiddag bestaat de gelegenheid van ‘mama’ Rieka afscheid te nemen: Eerste Molenweg 8, van 16 – 20 uur.
De crematie zal morgen in besloten kring plaatsvinden.

Foto: rond 2003, met Richard, Arthur, Roos, Rieka, Bert en Patricia.

Foto: 1978.

5 gedachten over “Rieka Wattimena – r.i.p.

    1. Lieve Roos Wattimena, gecondoleerd met het overlijden van je lieve moeder, ik kende haar toen je nog klein was, ze werkte in restaurant Bali, later Samma Sebo, ik ben nog met haar naar Gstaad geweest 3 heerlijke dagen hebben wij gehad. Ze pastte ook eens op mijn dochter, je moeder was een geweldige vrouw. Door alle jaren heen heb ik haar nog 1x gezien in de keuken in het restaurant in Blaricum. Veel later nog gezocht maar het nieuwe adres niet gevonden. Het artikel in het Parool heeft mij zeer ontroerd. Ik ben blij dat ik je moeder gekend heb in mijn jonge jaren, veel gelachten in Amsterdam-Noord en veel gegeten met vrienden in jullie woonkamer. Zij was een sterke vrouw, geemancipeerd, altijd werken en 7 kinderen groot brengen, met een zeer groot en liefdevol hart.
      Goede herinneringen, lieve gedachten blijven over. Het ga je goed Roos, geef een bericht terug als je kunt liefs van Toos Beuving (Toinah) ookl je lieve broers gecondoleerd en verdere familie..

  1. Lieve Rieka, las nu pas het artikel in het Parool, kende je man al je kinderen en kwam vaak vroeger bij je eten wij zijn samen nog in Gstaad geweest ook daar was het feest, al het eten per vliegtuig er heen mooie tijd met je gehad.
    Je liefde voor de mensen is niet te beschrijven, jouw eten bracht vrede waar je ook was of kwam. Ik heb je de laatste jaren geprobeerd te vinden, helaas niet gevonden, wij hadden nog kunnen lachen samen. In mijn hart zul je blijven leven als een sterke en gemancipeerde vrouw, met een heel groot hart. Dag lieve Rieke rust zacht.
    Van een goede vriendin uit Amsterdam Toina Beuving en dochter Toinah

Geef een reactie