Speelplekken rookvrij

Een aantal speelplekken in de gemeente wordt morgen rookvrij verklaard. Wethouder Knoop doet dat om 13:25 uur bij de buurtspeelplek Windvang/Hazeleger.

Andere locaties waar in Blaricum de informatieborden en -tegels komen:

  •   Speeltuin op de Hengeleer in de Bouwvenen
  •   Speelplek ter hoogte van Koggewagen/fietspad het Harde

    Per speelplek wordt een stoeptegel en informatiebord geplaatst dat de plek rookvrij is. De beweegcoach organiseert een kleine activiteit op de speelplek. De onthulling valt samen met de Nationale Buitenspeeldag.

Buurtspeelplek rookvrij … Er is heel veel voor te zeggen om dat ook wettelijk te laten gelden voor (strand)terrassen met kinderen, woonkamers, keukentafels, de auto met het gezinsuitje, de hele sportclub, enzovoort, enzovoorts … In feite moet alles (a-l-l-e-s) wat met roken heeft te maken (dus ook e-sigaretten e.d.) buiten het gezichtsveld blijven van kinderen onder de 16, liefst 18 jaar.

Geef een reactie